[ medixsa @ 06.10.2007. 22:09 ] @
Pozdrav !!! Koristim Delphi 7 Nikako nemogu da instaliram UIB komponte , sve sam radio po pravilu koje je navedeno u Help fajlu,koji dodje zajedno sa komponetama i takodje sam instalirao komponente SynEdit i njiha imam na paleti i uredno funkcionisu. FAJL "JvUIBD7D.dpk" je uredno compajliram fajl "JvUIBD7D.dpk" kada zelim da instaliram i compajliram izbaci mi gresku npr: {$MINENUMSIZE 1} {$IMAGEBASE $400000} {$DESCRIPTION 'UIB - Unified Interbase Components'} {$DESIGNONLY} {$IMPLICITBUILD OFF} requires JvUIBD7R, designide--------------------------------> Ovdje stane kursor prevodioca (F9) vclactnband, vclx, vcl, rtl; contains jvuibreg in '..\source\jvuibreg.pas', jvuibdatabaseedit in '..\source\jvuibdatabaseedit.pas' {UIBDatabaseEditForm}, jvuibtransactionedit in '..\source\jvuibtransactionedit.pas' {UIBTransactionEditForm}, jvuibsqledit in '..\source\jvuibsqledit.pas' {UIBSQLEditForm}, jvuibsynedit in '..\source\jvuibsynedit.pas', DesignEditors in '..\..\..\UBI\DesignEditors.pas'; end. ******************************************************************************* STATUS GRESKE JE: [Error] JvUIBD7D.dpk(31): Packages 'rtl' and 'JvUIBD7R' both contain unit 'System' ******************************************************************************* da li mi neko moze pomoci kako da instaliram sve to ako je to moguce na ovaj nacin objasniti,zaista mi je to potrebno,jer drugog izbora nema ,imao skoro isti problem sa ZEOS komponentama i dalje nisam rijesio nista.Pa VAs stoga molim ,ukoliko imate zivaca da mi odgovorite na p.pitanje Hvala |