[ Ilic Igor @ 07.10.2007. 00:11 ] @
NIS Petrol WEB FEST je prvi regionalni web festival u Jugoistočnoj Evropi organizovan sa ciljem da promoviše upotrebu Interneta kod najšireg kruga ljudi. Sastoji se iz takmičarskog dela – biranje najboljih regionalnih web projekata, kao i od promotivno–edukativnih aktivnosti.
http://www.wfest.org/
[ torbica @ 09.11.2007. 21:08 ] @
pocelo glasanje
[ torbica @ 11.11.2007. 17:48 ] @
Sajtovi državnih organa prvi put pred sudom javnosti

Beograd - Internet sajtovi državnih organa prvi put će se naći pred sudom onih koji ih najviše posećuju - građana. Naime, Republički zavod za informatiku i Internet prijavio je sve Internet prezentacije državnih organa na WEB FEST, kako bi stekao uvid kako najširi slojevi korisnika ocenjuju te sajtove.

- Zanima nas ocena najšire publike, a prepoznali smo to kao priliku da se promoviše korišćenje Interneta i elektronske uprave. Sa druge strane, državne institucije će biti motivisane da dalje rade na unapređenju svojih sajtova, uvođenju novih elektronskih servisa, kao i prilogođavanju postojećih potrebama korisnika - kaže za Danas direktor Republičkog zavoda za informatiku i Internet Slobodan Vučković.

On potvrđuje da građani do sada nisu imali prilike da ocenjuju sajtove državnih organa i dodaje da su to uradile same institucije samoocenjivanjem, kada su na osnovu upitnika Zavoda ocenjivale tri komponente svojih web prezentacija: grafički izgled, sadržaj i funkcionalnost. Vučković smatra da je to unapred umanjilo objektivnost ocene.

Najposećeniji sajtovi, prema istraživanju iz septembra 2006. bili su Akcijski fond Republike Srbije, zatim Republički hidrometeorološki zavod i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ipak, ne postoji podatak o najmanje posećenom sajtu. Najčešće zamerke građana na sajtove državnih organa, smatra Vučković, jesu neažurnost i jezik neprimeren prosečnom funkcionalno pismenom građaninu (bez poznavanja pravno-administrativne terminologije). Osim toga, nedovoljna pažnja je posvećena prevodu sadržaja na engleski što uskraćuje mogućnost informisanja stranih državljana.

S. Stamenić
:::

http://www.danas.co.yu/20071110/hronika1.html#3
[ Dejan Bizinger @ 03.12.2007. 09:26 ] @
Za sve one koji nisu prisustvovali završnoj večeri Webfesta, mogu da pogledaju na nekoliko video klipova uvodno izlaganje v.d. gradonačelnika Beograda g. Zorana Alimpića, većinu nagrađenih kao i njihove govore, intervjua sa Oljom Ivanjicki, Ivanom Negativ, Sandrom Perović iz RTS-a, Dr. Feelgood je pokazivao vežbe, Miloša Mileusnića iz Naslovi.net...

http://razgovori.com/blog/2007/12/03/web-fest/
[ Danilo Cvjeticanin @ 03.12.2007. 12:56 ] @
Mislim glasanje i kategorisanje je skroz nerealno, pogledajte samo forume i sve ce vam biti jasno. Necu da glasam!
[ momsab @ 03.12.2007. 13:15 ] @
ne znam jesi li cuo, prosle sedmice se zavrsio festival...
niko te ne tera da glasas niti bilo ko wfest uzima za preozbiljno, ionako je cilj popularizacija domaceg Interneta
[ Danilo Cvjeticanin @ 03.12.2007. 13:36 ] @
Znam da je prosao, kada sam rekao "necu da glasam" to se odnosilo za buduca glasanja. Ako si citao rezultate, kategorisanje itd.. mogao si da primetis da je sve nerealno, razbacano... jako je lose odradjeno.