[ anakin14 @ 07.10.2007. 20:35 ] @
Zdravo, pocetnik sam u VB.net i okacio sam aplikaciju i xls fajl koji ide uz nju. Aplikacija treba da otvara excel fajl i preko svoje forme da unosi podatke u fajl. ovo je samo pocetak i okacio sam da bih postavio par pitanja: 1)kada startujem aplikaciju i ugasim je u proccessima excel ostaje aktivan.Sta da ubacim da se excel gasi. 2)kako da datagrid povezem sa fajlom to jest da u datagridu budu podaci iz fajla? ovo je za pocetak a evo i koda : Code: Public Class Form1 Dim ap As New Microsoft.Office.Interop.Excel.Application Dim file As String Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load file = "e:\proba.xls" ap.Workbooks.Open(file) ap.Visible = True ap.UserControl = True End Sub Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click ap.Range("a1").End(Microsoft.Office.Interop.Excel.XlDirection.xlDown).Offset(1, 0).Select() ap.ActiveCell.Value = TextBox1.Text ap.ActiveCell.Offset(0, 1).Value = TextBox2.Text ap.ActiveCell.Offset(0, 2).Value = TextBox3.Text End Sub Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click ap.ActiveWorkbook.Close() ap.Quit() End Sub End Class |