[ Chaba @ 09.10.2007. 16:07 ] @
| Pozdrav svima. Treba mi mali pomoc oko ovoga. Kako mogu da iskljucim odnosno da podesim internet eksplorer da kada ga otvorim koristi blank page, a da se ne penje na microsoftov sajt. Probao sam u tools - internet options - general - home page. Home Page je postavljen blank a internet eksplorer se i dalje penje na mikrosoftov sajt i dobijem neki sajt gde mi prikaze neka prilagodjavanja. A ovo me vec strasno nervira. Kako da iskljucim? Non stop prilikom pokretanja se penje na ovu adresu http://runonce.msn.com/runonce2.aspx |
[ mtraj @ 12.10.2007. 05:23 ] @
Da budem iskren, prvi put vidim ovakav runonce prozor u IE7. Postoji nešto slično prilikom prvog pokretanja nakon instalacije, ali ne izgleda ovako.
Pretpostavljam da si pokušao da onu "choose your settings" proceduru izvedeš do kraja ?
Pogledaj ovde za rešenje problema:
http://it.megocollector.com/kn....asp%3FiFaq%3D230%26iType%3D25
Citat:
To bypass IE7 Runonce, there are two registry keys that need to be updated and/or added
Method 1:
Create a REG (registry) file with Notepad with the following contents and save as RunOnceDone.reg. Double click on RunOnceDone.reg to import into the registry.
Code:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"RunOnceComplete"=dword:00000001
"RunOnceHasShown"=dword:00000001
[ Chaba @ 12.10.2007. 10:33 ] @
mtraj hvala ti na pomoc, al sam medjuvremeno i ja uspeo da sredim. "choose your settings" sam probao da izvedem do kraja al nista se nije desavalo. Ovo sto si postavio pogledacu cim imam malo vremena, hvala ti jos jednom. A evo i moje resenje
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main
then add a new DWORD: RunOnceHasShown
then change its value to 1 . If it already exists, just change the value. (ovo sam stavio na 0)
Next, create a new DWORD value in the main key called: RunOnceComplete
Change its value to 1.
[ Nenad Vranjanac @ 12.10.2007. 10:34 ] @
ili jos jednostavnije, idi na tu setup stranu prvi put, podesi sta ima da se podesi, i posle toga ti vise nece izlaziti.
[ Chaba @ 12.10.2007. 11:00 ] @
Nenade - ja sam hteo tako da odradim sva podesavanja al meni to nije radio. Ne znam sta mu je bio al prilikom click - a na one slike il vec kako se zovu kod mene nista se nije desavalo. Sve je stajao nista se nije menjalo i nista ni nije ucitavao. Zbog toga sam i trazio pomoc. A za sada sve radi lepo. Mozda kod sledeceg instalacije windowsa ce proraditi kako treba al mi sad se ne instalira novi sistem. poz
[ Nenad Vranjanac @ 14.10.2007. 02:08 ] @
ma ja nisam to video - dok si ti to postovao, ja sam upravo pisao ono. al nema veze, bitno da radi.
za ubuduce - nikad ne cackaj po registriju, nego ga pusti da odradi taj prvi put, pa posle menjaj.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.