[ Paxy @ 10.10.2007. 13:51 ] @
Pozdrav, Postoje interesantne prezentacije na Mictosoft Tech sekcijama vezano za to kako se konfigurise sistem za QoS markiranje sadrzaja od strane MS Windows-a. Medjutim i ako je stvar relativno jedostavna, prosto podesavanje u Grupnoj polisi, i dalje DSCP vrednost paketa ostaje ne promenjena. Kreriao sam polisu : "Markiran saobracaj" Postavlja DSCP vrednost na 48 (EF) Ne postavjla ogranicenje na protok Markira sve aplikacije Markira sve izvorne adrese Markira pakete sa odredisnom adresom npr. 192.168.0.6 Markira i UDP i TCP saobracaj na svim protovima Pomenutu politiku sam kreirao u domenskoj polisi, i u izvestaju vidim da je primenjena na moj racunar. Sa svog racunara uspostavljam TCP vezu ka pomenutom serveru (na adresi 192.168.0.6), i saobracaj monitoringujem Wireshark sniferom. Pakete koje saljem tom racunaru zadrzavaju DSCP vrednost 0. Da li je neko ispeo definisanjem QoS politika da izvrsi markiranje paketa, tj promenu vrednosti DSCP polja ? Da li postoji nesto sto je potrebno uraditi pored promene u computer polisi ili mozda problem nastaje kada Win korisiti driver za mreznu kartu ? |