[ -pixi- @ 10.10.2007. 15:50 ] @
Evo ovako: Testiram neki komponent koji vec radi ali ga treba optimirati za vise procesora. Nasao sam i druge varijante ali hocu takodje da isprobam i sa MPI-om. Izabrao sam MPICH implementaciju, jer mi se cinila najpopularnija, ako ko ima iskustva sa drugom pokusao bi i tu. U glavnom je problem u tome sto sve radi kako treba ali ipak ne. Nasao sam sledeci jednostavan primjer da testiram dali stvari rade kako treba: Code: #include "stdafx.h" #undef SEEK_SET #undef SEEK_END #undef SEEK_CUR #include <stdio.h> #include <mpi.h> void main (int argc, char *argv[]) { int err; err = MPI_Init(&argc, &argv); printf("Hello world!\n"); err = MPI_Finalize(); } Na prvi pogled mi je izgledao kao da sve radi kako treba, ali u nastavku teksta u kojem sam nasao primjer bio je naveden i ocekivani output: Citat: Hello world! Hello world! Hello world! Hello world! Kod mene je na veliko razocarenje samo pisalo jednom "Hello World!" znaci problem je u tome sto umjesto na svim procesorima da kod bude posebno izvrsen, kod mene je to slucaj samo na jednom od dva CPU-a (Autor artikla iz kojeg sam uzeo kod imao je znaci 4 CPU-a :), da se ne zbunite). Pomoc zelim znaci u postavljanju kompilera, koji treba da kompajlira kod tako da se izvrsi na oba CPU-a. Za kraj samo da kazem da ovo radim u Visual Studio 2005 ;) Nadam se da neko ima iskustva i da moze pomoci. Hvala unaprijed |