[ gogi100 @ 11.10.2007. 19:58 ] @
dakle pokusavam da napravim sablon klasicne uplatnice u excel 2007.to mi ajde nekako i ide (pitanje kako merne jedinice za height redova i width kolona prebaciti u cm ili mm? uspeo sam da nadjem da merne jedinice margina prebacim u cm ili mm ali mi ovo ne uspeva).
sada kad je uplatnica nekako i napravljena sad bi trebalo da u stampac stavim uplatnicu i odstampam uneti tekst u odgovarajuca polja. Pokusao sam sa set print area,ali kao prvo kad izaberem polja drzeci ctrl+click i pritisnem set print area u print preview ja dobijam svako izabrano polje na posebnoj strani, zatim biraju se i polja kao na primer svrha uplate ili iznos koje sam postavio kao text box, dok sam polja u koje podatke unosi osoba stavio da budu klasicna cells. Ovo mi nikako ne uspeva. Da li je to uopste moguce?
Hvala
[ Jpeca @ 14.10.2007. 08:05 ] @
Kao što je jednom lepo reako drgrba u svojoj kolumni u PCpressu Office treba posmatrati kao celinu. Čini mi se (bar ja tako radim) da je bolje da izađeš iz okvira Excela i iskoristiš Word koji ima bolje mogućnosti po pitanju štampe. Polja ćeš mnogo lakše postaviti na tačne pozicije nego u Excelu jer imaš preciznu kontrolu pozicija, uvlačenja...
E sad, verovatno u Excelu imaš neku "bazu" i preračunavanja pa si zato i pošao od Excela. U tom slučaju štampu možeš povezati sa listom u Excelu preko alata Mail Merge vidi http://www.elitesecurity.org/t250399-0#1504469. U čarobnjaku za kao izvor podataka (lista primalaca) postavi listu iz Excela.

Možeš skeniranu uplatinicu da ubaciš kao slku u pozadinu - kao pomoć u raspoređivanju polja. Kod štampe izaberi opciju da ne štampaš drawing objekte.
[Ovu poruku je menjao Jpeca dana 14.10.2007. u 09:34 GMT+1]