[ mizob @ 11.10.2007. 22:05 ] @
Znaci treba da insertujem sliku u excel kolonu, e sada, ja idem copy/paste sliku po sliku, pa onda resize svaku sliku da odgovara velicini celije (63 x 87 px).
E sada me zanima, da li mogu cim pastujem sliku, da se slika resize-uje na tu velicinu?
Pozdrav.
[ 3okc @ 12.10.2007. 11:35 ] @
Nije mi poznato da li postoji opcija da se ubačene slike avtomacki dimenzionišu u veličinu koja bi nama bila po volji ali uopšte nije neophodno da svaki put radiš resize, pogotovo što bi slike trebalo da budu istih dimenzija. Možeš da uneseš sve slike koje ti trebaju pa ih onda selektuješ sa alatom Select Objects - ikonica bele strelice na meniju Drawing. Na taj način ćeš implicitno tj privremeno grupisati objekte (nešto slično selektovanju delova teksta u dokumentu pre formatiranja) a kad već imaš grupu, dovoljna je jedna promena atributa da utičeš na sve obuhvaćene objekte.
[ mizob @ 12.10.2007. 11:47 ] @
Da, to sam skontao da radim pomocu shift :) pa je malo brze, nego najveci je problem, sto slike neke budu mnogo vece od ostalih, pa zaklone ostale pa je nezgodno da selektujem svaku.
Ali mislim da je opet to mnogo brze nego da idem sliku po sliku.
Mada, i dalje stoji da bi bilo optimalno kad pastujem neku sliku u celiju npr B3, da se ona autoresize po velicini te celije.

Ali ako nema, najbrze ostaje pomocu vise slika kao objekta.
[ 3okc @ 12.10.2007. 12:02 ] @
Sa SHIFT jeste brže ako imaš sliku-dve ali za ovako 'specijalan' slučaj ipak koristi alat za to pošto ti daje mogućnost "hvatanja u mrežu" - nešto kao selektovanje grupe fajlova mišem, ili ikonica na desktopu.

Problem sa "pastovanjem slike u celiju npr B3" je što ne možeš staviti sliku u ćeliju, Excel to ne podržava, nije to isto kao u Word-u.