[ timmy @ 12.10.2007. 19:11 ] @
Imam dva pitanja za one koji imaju vise iskustva sa DECT telefonima (recimo Gigaset serijom)

1. Da li je moguce povezti dva razlicita modela Siemens Gigaset? Naime, kupio sam jedan jeftiniji (bio na akciji), ali bih da dokupim jos jednu bolju slusku
2. Pokusavao sam (i nisam uspeo) da nadjem dvolinijski DECT telefon. Posto sam procitao da je moguce slusalicu prijaviti na dve baze, da li bih dobio
dvolinijski telefon ako jednu bazu prikljucim na jednu a drugu bazu na drugu tel. liniju, a zatim prijavim slusalicu na obe baze?

Pozdrav svima
[ zexoni70 @ 12.10.2007. 19:58 ] @
1.Mozes sve modele SIEMENS Gigaset DECT GAP slusalice da uparujes i prijavljujes na svim bazama.

2.Ne,neces time nista dobiti!Zato sto ce ti slusalica primati pozive samo sa baze na kojoj se trenutno nalazi.Moraces sa slusalicom da prelazis sa jedne na drugu bazu da bi primao i obavljao pozive,sto je smorno.Koliko ja znam ne postoje GIGASET telefoni sa dve linije i to im je jedina i najveca mana!Pozdrav.
[ timmy @ 15.10.2007. 15:53 ] @
Hvala xp_zexoni na odgovoru, imam jos jedno pitanjce buduci da nisam bas upoznat sa DECT/GAP.
Sta se desava ako kupim neki drugi DECT telefon npr. Motorola, da li se ovaj moze upariti/prijaviti na istu bazu
sa Gigaset modelom?

Pozdrav
[ Slobodan Milivojevic @ 15.10.2007. 17:29 ] @
Ja sam kacio Panasonic slusalicu na Gigaset 2010 bazu bez problema, radi dobro.
[ rafiki @ 18.10.2007. 18:07 ] @
Citat:
timmy: Hvala xp_zexoni na odgovoru, imam jos jedno pitanjce buduci da nisam bas upoznat sa DECT/GAP.
Sta se desava ako kupim neki drugi DECT telefon npr. Motorola, da li se ovaj moze upariti/prijaviti na istu bazu
sa Gigaset modelom?

Pozdrav

Mozes ako oba modela podrzavaju GAP standard (General Access Protocol). Mada, nije na odmet isprobati pre kupovine. Imao sam jednom problem sa jednim Panasonic i jednim Siemens Gigaset modelom, gde sam Siemens bez problema prijavio na Panasonic bazu, dok obrnuto nije islo.
Edit: ne secam se Panasonic modela, dok je Siemens Gigaset 3000 comfort.
[ zexoni70 @ 20.10.2007. 14:58 ] @
GAP - Generic Access Profile