[ pcudic @ 13.10.2007. 02:03 ] @
| Dakle imam ne svakidasnji problem, koristim MT kao server i o pre dva dana blokira mi izlaz na pojedine sajtove ! Cak ni postu ne mogu da preuzmem. U podesavanjima je sve u redu, cak sam pokusao da sve ponovo postavim, ali uzalud, problem ostaje isti !!! Isto se desava i kod ostalih korisnika. Trazene sajtove mogu da pingujem po IP adresi, ali ne i po imenu. Cak i ovde na ES-u mi ne otvara slike svih banera, ali kada misom predjem preko mesta gde se nalaze vidim da ima necega, i sto je jos cudnije, mogu da ih otvorim ??? Jel neko imao ovakav problem ??? |
[ yolja624 @ 13.10.2007. 08:09 ] @
provjeri dns podesavanje...ako resolve ne radi kako treba to je prvo sto treba da provjeris. Usput vidi da nisi sta po fw postavljao...
[ drvac @ 13.10.2007. 17:18 ] @
Ja sam imao slican problem. Komsija i ja se kacimo na net preko mikrotika koji stoji kod mene na tavanu. Jednoga dan bukvalno iz cista mira nisam mogao da idem na neke sajtove, zovnem komsiju kod njega sve radi normalno. Kod mene normalno radi unutrasnja mreza preko dc++ neki sajtovi se normalno otvaraju a neki bukvalno nista isto probam da pingujem preko IP pingovi prolaze a ako hocu da odem na sajt ne moze. Pomislio sam da je neki virus ili spam medjutim nakon reinstalacije windowsa opet nesto otvara nesto ne. P2P bukvalno nije radio pise da se nakacio na brdo hostova protok 0 k. Zovem opet komsiju on kaze sve radi sve otvara prosto neverovatno. Na kraju istekam mreznu kartu na svom racunaru prebacim u drugi slot i sve proradi kako treba! Kako ,zasto nije radilo nemam pojma ali imalo je neke veze sa mreznom kartom mog racunara.
[ MrBO @ 14.10.2007. 00:10 ] @
Ako ti sve ostalo radi , def. je prob do DNS-a ...
pokushaj trace do "site"-ova pa pogledaj koji resolve dobijash...Takodje nisi naveo da li se to deshava samo na jednoj mashini ili je isti simptom kod ostalih ( ako ih ima) ,,
Takodje ako reshavash DNS pre MT-a , proveri prvo tu tachku.
[ pcudic @ 15.10.2007. 05:45 ] @
Problem resen, DNS !!!
Hvala

[ Predrag Supurovic @ 15.10.2007. 10:32 ] @
To je samo delimicno resenje. Ako korsinik zna IP adresu sajta, samo treba dau svom hosts na racunaru ubaci taj podatak i imace normalan prisup sajtu. Bolje ogranici po IP adresi, mada ces time sprecitipsritup i svim ostalim sajtovima koji su na istom serveru.
[ Qler01 @ 15.04.2009. 16:00 ] @
kakao da zabranim pristup pojedinim sajtovima?
[ Kolins Balaban @ 16.04.2009. 08:05 ] @
podigni web proxy na mikrotiku. najjednostavnije rjesenje. ako tih sajtova nema mnogo, onda mozes i dropovati ip adrese ponaosob, ali to nije najsretnije rjesenje, posto se mozda iza tih ip adresa krije jos neki sajt, kojem ne zelis onemoguciti pristup.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.