[ Zeljko07 @ 13.10.2007. 14:20 ] @
| Pozdrav drustvu !!!!
Interesuje me raspored pinova na muskom USB prikljucku, tj. koji je pin usbpwr, ground, key, usbpp+ , usbpp- .Kupio sam HUB USB koji se montira sa prednje strane kompa na mestu za cd i uz njega sam dobio kabal koji se zavrsava usb pinom i koji je ubada otpozadi na jednom od usb portova.Problem je sto mi ta dva zadnja usb portova trebaju (jedan za mis drugi za isdn modem) a na maticnij ploci imam slobodne pinove za jos 4 usb.Na ploci imam oznake gde koji pin treba da se ubode ali ne znam na usb muskom raspored ,pa ako neko zna bio bih mu zahvalan!
|
[ StORM48 @ 13.10.2007. 15:06 ] @
Iz sveg srca Ti preporučujem da izbegneš eventualnu permutaciju pinova i nešto spališ. Daleko efektnije rešenje je da odeš do nekog servisa i zamoliš da Ti prodaju jedan USB bracket (kašiku, limčić ili kako god), a koji ćeš najverovatnije dobiti za džabe. Dvoportni ili četvoroportni, ako može i to je to.
Ipak, oba pinout-a ovde imaš detaljno pojašnjena:
http://www.usbman.com/Guides/BelkinMotherboard_cable_assembly.htm
Pozdrav
[ Zeljko07 @ 14.10.2007. 21:33 ] @
Pozdrav STORM48!!!
Zahvaljujem se na brzom odgovoru i dobronamernom savetu, takodje i na web adresi gde je sve lepo objasnjeno.Lako sam se snasao jer HAB USB vec ima dovedeno napajanje ground i +5 volti tako da je na meni bilo samo da mu dovedem usbpp- i usbpp+ .Sada sam ga bas namontirao i sve lepo radi.
Jos jednom havala i veliki pozdravvvvvvvvvvvv
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.