[ Vinse @ 13.10.2007. 22:41 ] @
Zanima me koji servis treba uzeti od Telekoma da bi se povezali sa PBX-om. I dok mi danas jos izgleda sve moguce, aDsl, voip i dr nije mi jasno kako se nekad ovo radilo. Takodje kako je npr izvrsena numeracija. Koliko brojeva dobijam od telekoma i dr. Ako moze samo u najprostijim crtama, svakako nameravam da citam detaljniju literaturu, ali kao uvod. Hvala.
[ Dejan2003 @ 15.10.2007. 12:31 ] @
Citat:
Vinse: Zanima me koji servis treba uzeti od Telekoma da bi se povezali sa PBX-om. I dok mi danas jos izgleda sve moguce, aDsl, voip i dr nije mi jasno kako se nekad ovo radilo. Takodje kako je npr izvrsena numeracija. Koliko brojeva dobijam od telekoma i dr. Ako moze samo u najprostijim crtama, svakako nameravam da citam detaljniju literaturu, ali kao uvod. Hvala.

Sta kazes, u najprostijim crtama, hmmmm!!!!
http://www.telekom.nadlanu.com...I/Usluge.aspx?ac=solo&br=1
poprecne veze ili zakupljeni vodovi za prenos glasa, ili trece nije se ni radilo!!!!!!
Onoliko za koliko si napravio zahtev
Po nacinu postavljanja pitanja, treba ti mnogo vise nego uvod
[ romanista @ 15.10.2007. 14:32 ] @
Citat:
Vinse: Zanima me koji servis treba uzeti od Telekoma da bi se povezali sa PBX-om. I dok mi danas jos izgleda sve moguce, aDsl, voip i dr nije mi jasno kako se nekad ovo radilo. Takodje kako je npr izvrsena numeracija. Koliko brojeva dobijam od telekoma i dr. Ako moze samo u najprostijim crtama, svakako nameravam da citam detaljniju literaturu, ali kao uvod. Hvala.

Nekad su se PBX-ovi povezivali na telekom preko obicnih analognih linija, koje su obicno bile povezane u PBX seriju. Danas je to obicno bazni ili primarni pristup, u zavisnosti od tipa i velicine centrale, i naravno potreba i mogucnosti kupca.
[ Dejan2003 @ 15.10.2007. 14:56 ] @
a mi te svi ohrabrujemo da pored ISDN, imas opciju ETH porta, i preko njega da koristish VOIP telefoniranje