[ j0y @ 14.10.2007. 19:47 ] @
| da li mozda zna neko na kom principu radi ovaj program http://www.nirsoft.net/utils/mspass.html, i ako zna da li bi mogao da pojasni princip i po mogucstvu ostavi izvorni kod za C jezik, ili neki sajt gde ima nesto vise o tome... Unapred hvala! |
[ EArthquake @ 16.10.2007. 14:29 ] @
na prvi pogled , upozoravam nisam siguran da tako radi ali bi verovatno bilo moguce uraditi tako ,
posto je propozicija za pronalazenje sifre da remember password bude ukljucen , mislim da je fora da program vadi password iz protoka pri logovanju na server
samo pretpostavka koja bi verovatno bila izvidljiva, program nisam ni pokrenuo ...
[ mjux @ 13.11.2007. 20:04 ] @
i mene ovo jako zanima pa ako neko ima neku ideju neka kaze sad ili nek zauvek zacuti
[ mphreak @ 13.11.2007. 20:09 ] @
When you run MessenPass, it automatically detects the Instant Messenger applications installed on your computer, decrypts the passwords they store
Ovo pise u readme fajlu. Password je enkriptiran, a program dekriptira password iz nekog "fajla" koji se nalazi negdje na kompjuteru.
[ mjux @ 13.11.2007. 20:32 ] @
glupavo... kontao sam da ode na server i odande iscita na neki nacin sifru za bilo koji user name.... hackovanje i tako te stvari... aaaaaaaa... bas sam se ponadao
[ EArthquake @ 13.11.2007. 23:35 ] @
mada opet, bas me zanima kako ih dekriptuje ....
mislim , i sam verovatno mozes da nadjes fajl u kom su smestene sifre , ali su verovatno enkriptovane ,
sumnjam da su plaintext ,
mada , kad se bolje razmislim , IM programi ne mogu da ih storuju kao hash , ejr moraju da ih posalju serveru
znaci moraju da ih enkriptuju na neki nacin koji moze da ih vrati u plaintext oblik kad zatreba da se loguju na server
u svakom slucaju i moja ideja bi radila :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.