[ k4rl0 @ 14.10.2007. 22:09 ] @
| Evo upravo odlucio malo da isprobam/naucim XNA,kad vidi vraga..
Imam instaliran C# 2008 Express(Orcas beta 2) i na njega ne mogu instalirat XNA.
XNA je vec dugo vrijeme na verziji 1.0 kolko vidim a o novim verzijama se nista ne prica.
Jel zna neko jel MS uopce namjerava XNA razvijat,dodat mu podrsku za DirectX 10,Orcasu
dodat podrsku za XNA..?
Ili je i XNA jedan od onih tisucu MS-ovih proizvoda koji umru prije nego uopce odrastu..
Svaka informacija mi dobro dodje,
Hvala.
Pozdrav |
[ mLAN @ 14.10.2007. 22:58 ] @
Koliko sam čitao na nekim blogovima (možda čak i njihovom) planira se izbaciti 2.0 verzija koja će podržavati i Visual Studio 2005 Professional Edition.
Uostalom, baci pogled:
http://microsoft.apress.com/ar...oft-announce-20-version-of-xna
[ k4rl0 @ 17.10.2007. 20:40 ] @
Dakle ipak se XNA razvija..
I jos jedno kratko pitanje.
Vec pola godine ucim C# i jako sam dobro njime ovladao,napisao sam jednu svoju 2D igricu(GDI+)
i htio bih da nastavim sa GameDevom..
Zapravo htio bih se usmjeriti prema profesionalnim 3D igrama,pa me zanima vase osobno misljenje.
Dali je ucenje C#/Xna gubljenje vremena s obzirom da cu jednog dana ako cu se namjeravat bavit
GameDevom za novce morat znat C++/native DirectX..?
XNA puno olaksava stvari pa me uskracuje ucenja osnova,nisam siguran pa bi mi vase misljenje puno
pomoglo..
Hvala jos jednom,necu vise gnjaviti.
Pozdrav
[ Pharos @ 17.10.2007. 20:43 ] @
Odgovor je DA.
Gubiš vreme..
[ mackecar @ 03.06.2009. 09:45 ] @
Izasla je verzija 3.0.
Da li je i dalje gubljenje vremena XNA ili se nesto promenilo?
[ mmix @ 03.06.2009. 12:01 ] @
Nazalost, da, i dalje je gubitak vremena.
Osim ako nece da pravis igrice za Zune i Xbox onda je ok, za PC je zestoko obsolete posto ne podrzava cak ni dx10 a dx11 ce uskoro izaci a tu nista bez C++-a.
xbox360 ima u sebi devetku i dok i ako ne izadje nova konzola ne bih mnogo ocekivao od XNA, ipak je njegova primarna funkcija da opsluzuje xbox community.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.