[ Zechostar @ 15.10.2007. 09:07 ] @
Za one koji znaju je verovatno jednostavno odgovoriti na ovo...

Imam gomilu podataka da uvezem u jednu tabelu, ali iako je to jedina tabela u bazi pri svakom unosu
moram da naznacim tabelu u koju hocu da importujem podatke.

Da li postoji nacin da nekako "unapred" zadam tabelu u koju hocu da ubacujem podatake, tako da ne moram
svaki put da biram "istu" kako bih dobio na produktivnosti.

Pozdrav
[ radenko @ 15.10.2007. 09:26 ] @
Spoji te podatke koje importujes u jedan fajl i importuj ih odjednom.
[ Zechostar @ 15.10.2007. 09:35 ] @
To bi mi oduzelo mnogo vise vremena jer importujem podatke sa web strana, sa njih oko 80.
Njihovo spajanje bi bilo potpuno neracionalno. ...
Treba mi neka druga varijanta.
[ Getsbi @ 15.10.2007. 10:07 ] @
Ako su podaci u XML obliku mogla bi da se upotrebi naredba
[att_img]
Upotrebljavao sam kontra naredbu ExportXML i to vrlo uspešno izvozeći podatke za druge programe.
[ Zechostar @ 15.10.2007. 10:44 ] @
Strane su .shtml . Skidam ih sa Halo oglasa i onda ubacujem u tabelu koju posle u Access-u obradjujem.
[ lukeguy @ 15.10.2007. 23:25 ] @
Možeš da kreiraš specifikaciju (dugme Specs u Import dijalogu), ali nisam siguran da u okviru specifikacije možeš zadati i destinaciju (tj. tabelu). Meni kao nešto zahtevnije, ali funkcionalno rešenje jedino pada na pamet da import uradiš pomoću VBA. Za to ti treba metoda TransferDatabase DoCmd objekta. U helpu je detaljno objašnjena.
[ izonic @ 16.10.2007. 07:46 ] @
Lukeguyu je u pravu.
Evo export a isto je za import.
Cesto puta nam je potrebno da izvrsimo export nase tabele u txt file ali tacno po odredjenim instrukcijama.
Naravno mozemo mi to uraditi kodom podici tabelu kao Recordset i zapisati red po red.
Umjesto ovoga mozemo upitrijebiti gotovu funkciju koja se zove TransferText
Funkcija se poziva na ovaj nacin:
DoCmd.TransferText [transfertype][, specificationname], tablename, filename[, hasfieldnames][, HTMLtablename]
http://www.icentar.com/showthr...p;page=2&highlight=trikovi"]
[ Zechostar @ 30.10.2007. 10:26 ] @
Hvala na pomoci,

uspeo sam da uradim i vise nego sto sam ocekivao. Napisacu ovde u kratkim crtama ako nekom mozda zatreba ovo isto.

Naime radi se o tome da sam morao da uvezem oko 140 .htm strana da bi posle importovanja u bazu (tabelu) mogao da izvadim podatke koji mi trebaju.
Problem je bio da se izbegne da pri svakom importu navodim u koju tabelu treba da se ubace podaci.
Po izonic-ovom savetu pogledao sam malo funkciju TransferText pa sam uz malo mucenja (jer ne poznajem programiranje) uspeo.
Napravio sam makro sa tom funkcijom i zadao parametre poput tipa transfera (Import HTML) i putanja sa koje se uvozi fajl i gde se snima kao i ime tabele u kojoj se nalaze podaci koji mi trebaju (jer skidanjem jedne Halo oglasi htm. strane poskida se ok 15-ak tabela).
Da ne bi 140 puta pravio akciju TransferText i iznova popunjavao sve one parametre u makrou, konvertovao sam ovaj makro (sa jednom akcijom TransferText) u VB i onda dodao podatke za sve ostale stranice jer se samo pojedini parametri menjaju (copy/paste je cudo).
Na kraju sam napravio novi makro koji samo pokrece ovaj kod i voila. Sve sljaka ko ludo.

PS. Mozda ovo i nije najprakticniji nacin da se uradi ali meni je skratilo muke i posao za nekih 70-80 minuta.
Nadam se da ce nekom pomoci ovo sto sam napisao.