[ Tyler Durden @ 17.10.2007. 12:18 ] @
Koristio sam pretragu ali nisam nasao sta mi treba. Ili nisam pogodio kljucne rijeci. Uglavnom, imam jednu funkciju koju nikako ne mogu da natjeram da mi vrati vrijednost. Code: function db_connect($username) { $conn=mysql_connect("server","user","pass") or die("Ne mogu da se konektujem na server: <b>trtmrt</b>."); mysql_select_db("ime_baze",$conn) or die("Could not select database: <b>baza</b>."); $query="select * from users where username='$username'"; $result=mysql_query($query) or die (mysql_error()); $rowNum = mysql_num_rows($result); echo $rowNum; return $rowNum; } Ovo ukljucujem u glavnu stranicu iz nekog drugog fajla. Kada pozovem funkciju iz glavnog fajla ona mi izvrsi ovaj dio echo $rowNum ali mi ne vrati sa ovim return $rowNum tu vrijednost. Koja je broj, 1 ili 0. Pozivam je sa db_connect($db_user);. $db_user dobijem iz POST-a. Potrazio sam na netu jednu "genericku" funkciju tipa Code: function mySum($numX, $numY){ $total = $numX + $numY; return $total; } i ona radi kako treba. Nesto propustam ali ne mogu da vidim sta, cijelo jutro se zezam sa tim. Pocetnik sam ;) |