[ Robinzon Kruso @ 17.10.2007. 20:04 ] @
Postovani Profesionalci i amateri, Evo jednomg oldtimera. Ustavri prica je pocela kada je moj komsija koji nema sta nemau u podrumu hteo da baci 486 koju sam mu ja oteo iz ruke postavio na sto... radi se o 486DX 4 Procesoru, 100MHz, 32MB RAM, HDD 1GB. Podigao sam sistem preko DOS sistemske diskete pristupio HDD i rekoh hajde da mu ubacim WIN 98. Probelm je sto je imao i CD ROM ali ga je neko uzeo davno. Rekoh nema problema posto ima dva IDE prikljucka onda cu ga povezati na maticnu i tako sam i uradio ali ga BIOS ne prepoznaje niti mogu da instaliram drajvere preko DOS. Obicno kada instaliram WIN 98 dizem sistem sa Win Milenijum sistemskom disketom i instaliram deo sa CD ROM podrskom i sve ide bez greske kod npr. Pentium II ali ovde nece na kraju podizanja mi javi gresku.... Rekoh ok posto ima dva IDE prikljucka uzecu neki stari HDD presinimicu instalacione fajlove WIN 98 na njemu jamperima cu ga odrediti ili kao Slave na istom kablu ili kao master na Secondari IDE. Podignem sistem pristupim na oba HDD, odem na onaj gde su mi WIN 98 filovi startujem SETUP.EXE file i javlja mi ovo: Setup found a compressed volume or a disk-catch utility on you computer. Quit Setup and check your compressed volume with your disk compressed software or remove the disk-cache utility. Than run Setup again. Kad nastavim: Scaning system registry.... Copynig files needed for Windows setup.... i sledi zaledjivanje, a na C particiji imam kreiran direktorijum.... WININST0 400 1. Da li kod ove maticne ploce ustvari moze da se poveze CD ROM na IDE prkljucak. 2. Kako da instaliram windows 98 na ovoj masini.....posto zadovoljava vise nego minimum zahteva za Win 98. Bar tako pise na netu.... Hvala unapred Pozdrav... |