[ Urkelele @ 18.10.2007. 11:04 ] @
Problem je sledeci. Sinoc sam ga instalirao i podesio. Na lap-top-u radi OK. Na desktop racunaru sam postavio ASUS WL-138G karticu. Nadje AP ali nema dolaznog protoka i signal je mnogo los (very low). Ping mi takodje ne radi. Desktop komp je udaljen nekih 15-ak metara od AP-a. Dal' je problem u mreznoj kartici ili AP-u? Kako sam citao, ovaj AP bi trebao da ima domet bar do 100m. Da ne bude zabune, na dva racunara sam probao i isto se ponasa. Da otklonim sumnju na karticu, donesem je na pos'o da je isprobam (na D-Linku DWP-2100AP) i odaljim AP od racunara tako da signal bude very low, ping radi i pristupam podesavanjima AP-a. Posle malo testiranja kartice, probam i net kako radi i skida mi brzinom od nekih 20KB/s (pritom je bio dobar signal). A da, i desi se da neki put da izbaci wireless konekcija i da se ponovo konektuje... ??? Bilo kakva pomoc bi dobro dosla meni i koleginici ![]() P.S. Sta ce se desiti ako stavim AP u Client modu??? I evo, dok kucam, o5 mi izbacio da "wireless not connected :@ Grrrrrr... |