[ terzaqwe @ 20.10.2007. 10:53 ] @
Imam maticnu plocu asus m2n 1 gb rama i athlon x2 procesor ,znaci klasika, imao sam mnogo problema sa racunarom pocevsi od misa pa do rezaca , o cemu sam i

pisao na ovom forumu , problemima nikad kraja i tamam sam mislio da sad sve radi kako treba ispostavilo se da nije tako . Sada je u pitanju usb. U pocetku je

usb 2.0 radio ali ne na svim portovima , al je barem radio , sada ne radi uopste , imam samo usb 1.0 . Pokusao sam sledece :
Posto u device manageru kod

'universial serial bus controler' uoste ne postoji nikakav usb2 controller , rekoh mozda je do drajvera , sa sajta proizvodjaca skinuo sam najnovije

drajvere , instalirao , ali opet nista .opet mi stoji isto u device manageru . Onda sam nesto kontao da mu moj xp sp2 stalno gura neki njegov drajver , sa

kojim usb 2.0 ne radi , iskljucio sam neke procese 'u administrative tools,-u ,( da mi ne instalira automatski drajvere ) i uninstalirao drajvere , onda sam

instalirao drajver , koji sam skinuo sa neta , resetovao comp , ali opet isto , imam instaliran i kubuntu 6.06 i kod njega isto usb 2.0 ne radi . Ima li neko

neku ideju ili slican problem ?

slika iz device managera

Ubacen je JEDAN flesh sa zadnje strane.
[ Binary Mind @ 20.10.2007. 11:11 ] @
Da li koristis integrisan zvuk ili imas audio karticu neke vrste? Ako imas posebnu audio karticu idi u BIOS i stavi "USB Audio" na disable. Takodje, mimo ovoga sto treba da uradis ako imas posebnu audio karticu, probaj da u BIOS-u disablujes sve USB portove, posle cega ces ponovo uci u Windows, ponovo, restartovati, uci u BIOS i ponovo enable-ovati sve USB portove. To su neke od solucija...
[ Nenad Vranjanac @ 20.10.2007. 13:29 ] @
pa kolko vidim imas enhanced host controler - to bi trebalo da je usb 2?
[ terzaqwe @ 20.10.2007. 15:08 ] @
Imam integrisanu zvucnu , disejblovao sam portove i ranije , zaboravio sam da napisem , i onda nece da podigne sistem , samo crn ekran i tu stane , nista . Pomenuo si zvuk , imam i tv kartu winfast expert 2000 , ima audio prikljucak koji se sa kartice direktno kaci na plocu , i njega sam iskljucivao , ali baz rezultata.

mislim da treba da stoji usb2 negde da bi bio usb 2.0 controller
[ terzaqwe @ 27.10.2007. 10:38 ] @
Ono sto sam zaboravio da napisem je to da mi prijavljuje hard i cd-rom kao da su usb-ovi !? Neko mi je rekao da treba da instaliram raid drajver , ne znam da li ce to da pomogne , a ne znam ni kako da instaliram drajver kad mi treba flopi za to ??
[ Binary Mind @ 27.10.2007. 11:59 ] @
Reklamiraj plocu ako je pod garancijom.
[ anon139614 @ 27.10.2007. 22:29 ] @
To sto hard prijavi kao usb valjda mislis kao removable device pa mozes da ga isklucis sa safe remove.
Ako mislis na to to je moguce kod sata hdd-ova. ali system posle nekog vremena to zaustavi sam i nemas za systemski hard ali druge mozes da vadis. To je pre bila prednost kod servera iskljucis neki PCI slot, ili hdd i izvadis ga i posle stavis drugi a system ne gasis ni ceo server. Tako da su sad oni to stavili.
[ terzaqwe @ 28.10.2007. 09:47 ] @
Ma prijavljuje mi ceo hard i naravno ne mogu da ga odjavim jer se sistem podize sa harda , imao sam jedno vreme i vistu , pa me smorila , kod nje ga tako ne prijavljuje , ali mi i tamo nije radio usb 2.0 ,u stvari jedno vreme je radio , pa onda nije. Jos jedino sto mi pada na pamet je da nekako instaliram taj RAID drajver , iako nemam flopi , pa onda na reklamaciju .
[ Binary Mind @ 28.10.2007. 13:00 ] @
Nema to veze sa RAID driverom niti sa ACHI driverom koje mozes instalirati sa floppy-a. Mozda bi nova verzija BIOS-a mogla da rezi problem. Flashovanje BIOS-a kod Asus ploca je lako. Skini novi BIOS i uradi update iz Windows-a pomocu alata koji postoji na CD-u sto si dobio sa plocom.
[ terzaqwe @ 28.10.2007. 17:55 ] @
Flesovao sam bios ali opet isto.
[ Binary Mind @ 28.10.2007. 18:14 ] @
Kao sto rekoh nema nikakve veze sa driverima za SATA kontrolere ali najverovatnije ima veze sa samom plocom. Ja bih pokusao sa jos kojom svezom instalacijom Windows-a, moze i sa ACHI driverima, pa ako se ponove isti problemi, sto je vrlo verovatno, plocu na reklamaciju.
[ terzaqwe @ 28.10.2007. 23:03 ] @
Instaliracu original xp64 sp 2 pre neki dan sam ga skinuo sa msdnaa programa . Hm sad nesto uzeh da kopiram i ide nesto sporo , pa ja prebacih u komander , evo slike iz istog

S obzirom da imam plocu koja podrzava sata ocigledno nesto nije u redu .
[ Binary Mind @ 30.10.2007. 13:19 ] @
Mislis da ne radi u optimalnom modu? Mislim da nije tako ako ih prijavljuje kao removable devices. To znaci da su SATA kontroleri vec podeseni na ACHI mod.
[ terzaqwe @ 31.10.2007. 13:30 ] @
Pocela je opasno da me nervira . A ne nosi mi se na reklamaciju , trebace im 15 dana da se smiluju , a mozda je nesto sitno.
[ Binary Mind @ 31.10.2007. 14:31 ] @
Konkretno sa tom plocom sam radio i bilo je skartova. Kada je dobar primerak jako se lako instalira i sve radi kako treba. Ovo mi se ni u kom slucaju nije desavalo. Mozes da probas da izvadis sve iz nje sem procesora i memorije i da je odshrafis iz kucista i ponovo pazljivo ushrafis (Shrafove ne zategni taman toliko da drze plocu.), ali ako je jos pod garancijom reklamacija je najbolje resenje. Ovako ako nesto zeznes ode garancija.
[ terzaqwe @ 22.11.2007. 19:11 ] @
zvao sam danas servis , kazu da su probali reinstalaciju sistema ( trebalo im je 15 dana ) , ali nista nisu postigli, a onda su zakljucili da treba da se promeni ploca , ko zna koliko ce im za to trebati , uglavnom problem resen. hvala svima