[ Zivojin Trifunovic @ 21.10.2007. 14:05 ] @
Pozdravljam postovani forum i molim nekoga da mi pomogne u resavanju ove misticne stvari!!!!! Problem se sastoji u sledecem! Kupio sam novi PC u koji sam instalirao WinXP SP1. U njemu je bio samo jedan SATAII HDD MAXTOR250gb. Ja sam ubacio jos jedan IDE HDD (kojeg sam povezao sa IDE DVD przacem) i oba spojio na zajednicki IDE prikljucak na mainbordu. Dakle DVD je MASTER a taj IDE HDD je SLAVE. Sve funkcionise odlicno ali me brine to sto u sistemu(hardver manager) pise da su i IDE HDD i DVD przac SCSI device. Ja niti imam SCSI a niti sam u biosu sta dirao osim sto sam iskljucio LAN, Audio, Serial i parallel port jer mi ne trebaju. Otkud to da mi IDE HDD i DVD przac Windows prepoznaje kao SCSI device. kada su na IDE Port prikljuceni. Ajte molim vas ako neko poznaje ovu plocu ASUS P5B i Dual Core2 + WinXP neka mi pomogne da razresim ovu misteriju.( mozda nesto u biosu nije podeseno mada sam stavio na default???) WINXPSP1 ASUS P5B DUO CORE2 6750 MAXTOR------SATAII Seagate------IDE (u hardvare manager pise da je SCSI Disk Device) Sony DVD-----IDE (u hardvare manager pise da je SCSI CdROM device) Ah,da zaboravio sam da imam jos jedan virtual DVD os programa Alchochol120% na koje takodje stoji SCSI DVD ROM device. Malo sam zbunjen a sve radi ok! THANX GURUS' Zivojin |