[ tandarela @ 21.10.2007. 15:30 ] @
| Pozdrav!
Zanima me kako bi se izvršila provera da li je neki port blokiran, tj. da li ću u daljem radu aplikacije moći da koristim port N za razmenu podataka ( tačno da znam zbog čega mi neka funkcija za rad sa soketima ne radi ). Nebitno mi je okruženje u kom bi se ovo radilo, bitan mi je princip. |
[ karas @ 22.10.2007. 11:01 ] @
Recimo ako klijentu ne uspe connect() odnosno serveru bind() na taj port.
[ tandarela @ 22.10.2007. 12:44 ] @
Citat:
karas: Recimo ako klijentu ne uspe
connect() odnosno serveru
bind() na taj port.
OK. To sam pokušao. Ali
Koju grešku dobijam ako je port blokiran?
[ itf @ 22.10.2007. 15:42 ] @
Citat:
tandarela: OK. To sam pokušao. Ali
Koju grešku dobijam ako je port blokiran?
Zavisi o komponentama koje koristiš
[ tandarela @ 22.10.2007. 17:52 ] @
Pretpostavljam da se pod connect i bind misli na generične socket funkcije, pa zato pitam za grešku. Nije navedeno da se radi o nekoj komponenti.
@itf : Da li znaš neku komponentu koja bi mogla da odradi to što mi treba?
[ karas @ 23.10.2007. 07:42 ] @
POSIX definiše
bind() i
connect(), mislim da i Windows soketi imaju sličan API. U svakom slučaju, uvek možeš grešku da vidiš u
errno odnosno sa
strerror().
Poco biblioteka (
http://www.appinf.com/poco/download/) je open source, radi pod Windows-om i Unix-om i ima klase za rad sa soketima koje pojednostavljuju kodiranje.
[ itf @ 23.10.2007. 12:35 ] @
Citat:
tandarela: Pretpostavljam da se pod
connect i
bind misli na generične socket funkcije, pa zato pitam za grešku. Nije navedeno da se radi o nekoj komponenti.
@itf : Da li znaš neku komponentu koja bi mogla da odradi to što mi treba?
Primjerice, u Borlandu C++ Builderu (Turbo C++u) su ti najbolje Indy komponente. Svakako ćeš njima moći izvesti sve što ti bude trebalo.
[ tandarela @ 23.10.2007. 17:08 ] @
@karas
Da, winsock ima isti API i sa WSAGetLastError() dobijam grešku. Pregledao sam na MSDN spisak grešaka i nisam uspeo da pronađem grešku koja mi treba.
@itf
Pretpostavljam da su Indy komponente wraperi winsock apija, ali pogledaću svakako.
tnx
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.