[ milas @ 22.10.2007. 21:03 ] @
| Koji je Vas izbor za efikasno kreiranje fleksibilne ;-) Java Web aplikacije, da li je to kombinacija JSF (i JSTL) + EJB3 + Dali, ili mozda JSF (i AJAX) + EJB2 ili Servis lokator i business delegates + Hibernate, ili mozda nesto trece (Ruby on Rails) ? Bilo bi dobro ako je ovo neko koristio (i koristi) za izradu neke ozbiljnije aplikacije. |
[ zigizig @ 23.10.2007. 09:04 ] @
Jedna od mogućnosti je
IceFaces (JSF + Ajax)
Hibernate
[ franticnick @ 23.10.2007. 17:12 ] @
Spring + Hibernate + Acegi (security layer)
Grails jos nisam probao, ali deluje da obecava:
http://grails.codehaus.org/
Pogledaj screencast-ove:
http://grails.codehaus.org/Grails+Screencasts
[ milas @ 23.10.2007. 20:37 ] @
Koje okruzenje preporucujete za razvoj Web apps ? Koliko vidim u uporednim pregledima, rangiraju ih ovako: IntelliJ IDEA 7, NetBeans 6 i Eclipse 3.3 Web tools 2.0 (i to iskljucivo koriscenjem MyEclipse-a, jer je njihov Dali tek u povoju i podrska za EJB3 je minimalna).
[ franticnick @ 23.10.2007. 20:58 ] @
NetBeans 6 je pravi izbor. Eclipse kao da polako posustaje sto se Jave tice, a IntelliJ IDEA nije free.
[ milas @ 23.10.2007. 22:11 ] @
Nije problem platiti 400$ za IntelliJ ako je stvarno bolji od NetBeans-a ;-).
[ franticnick @ 24.10.2007. 14:57 ] @
IntelliJ sam samo probao pa ne mogu previse da komentarisem. Ipak, trenutno mi je tesko zamisliti nesto preterano bolje od NetBeans 6.
[ chipi @ 25.10.2007. 14:22 ] @
eclipse posustaje ???
[ milas @ 26.10.2007. 10:22 ] @
Koliko mi se cini Eclipse moze sasvim lepo da se koristi uz dodatne pluginove, npr. ako hocemo aplikaciju JSF(AJAX) + Spring + Hibernate, postoje pluginovi za sve ove alate, a postoji i MyEclipse koji za male pare ima sve to vec prekonfigurisano (naravno tu je i Red Hat Developer Studio). I sam Eclipse ima dosta prednosti (GMF, EMF,...) ali to sad nije tema vezano za Web apps. Medjutim, cini se da i IDEA ima sve to (bar koliko vidim sa sajta). Naravno, NetBeans 6 ce imati dosta toga i predstavlja lepo zaokruzeno resenje za developere sa odlicnim (i preciznim) tutorijalima. Izbor je tezak ;-).
BTW - da li ste koristili nesto od AJAX alata (Tibco,...) ?
[ sstanko78 @ 28.10.2007. 23:27 ] @
ja sam preporučivao Red hat dveloer studio
i kombinaciju JSF+Seam+JBoss.
Na projektu na kome radim koristim
Flex 2. ( to je Flash samo za web aplikacije)
Flex 2 kao data-tier može d korisit komponente
napisane u javi. Uz to flex je JAKO jednostavan
Flex data services postoji i u express varijanti... LiveCycle Data Services ES Express
koja je besplatna
Rezultat te kombinacije je nesto slično desktop aplikaciji u browseru (sa nekim
ograničenjima)
[ srdjan_b @ 05.11.2007. 11:09 ] @
I ja sam dugo tragao i pokusavao razne alate, ali na kraju mi sve radi sa NetBeans-om. U eclipse-u sam nonstop nesto debagovao i trazio probleme, stalno mi je falio neki plugin.
Dok u NetBeans-u imam sve zaokruzeno. Trenutno koristim JSF - EJB3 - Java Persistence API i Hibernate mada i TopLink odradjuje posao.
Ne kazem da je NetBeans bolji, ali meni odradjuje ono sto mi treba.
Ono sto i mene zanima jeste kako se ovakva kombinacija ponasa sa velikim bazama, to jos nisam imao prilike da probam.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.