[ absBeg @ 24.10.2007. 10:18 ] @
[ absBeg @ 24.10.2007. 10:18 ] @
[ 3okc @ 24.10.2007. 20:40 ] @
Pitanje koje si postavio ne tiče se Office paketa utoliko što pdf nije MS-ov matični format! Jeste da bi "bilo lepo" da podrška postoji ali, kao što vidiš, MS o tome ima "svoje mišljenje" pa je odlučio da forsira sopstveni format..
Elem, za konverziju iz pdf-a u doc, postoje programi ali su - kako sam na brzinu mogao da vidim - komercijalni. Međutim, ipak postoji mogućnost da ne platiš ukoliko si korisnik gmail-a. ;) Registracija naloga je besplatna a od mnogih opcija, postoji i ona za konvertovanje att: pdf u html. [ Ivek33 @ 24.10.2007. 20:44 ] @
u Google upišeš convert +pdf2doc
[ X Files @ 24.10.2007. 20:47 ] @
Što se tiče 'problema' sa ŠĐČĆŽšđčćž, pokušaj da u Regional and Language Options > Advanced postaviš neku Latin tastaturu (srpsku, hrvatsku, slovenačku, svejedno). Pošto vidim da imaš BiH domen zemlje, pokušaj da *izbegneš* taj Latin sa sufiksima Bosnia and Herzegovina, jer postoje izvesni prijavljeni problemi sa time, na primer sa programom SiSoft Sandra i sl (bilo je i na ES-u).
[ absBeg @ 24.10.2007. 21:08 ] @
Znam za programe tipa convert u pdf ali ni oni nisu idealni pogotovo kada formatiraju slike. nerijetko mi se dogadjalo da mi se slike rasprse a tek promijeni smjer. ali nije o tome rijec.
![]() evo da budem detaljan. konkretno imam jednu pdf knjigu od 400 stranica. ukoliko je pokusam konvertirati u doc (preko adobe acrobat 8 pro), racunar mi trokira. i ovo se desava svaki put kada pokusam neku vecu knjigu konvertirati. zbog ovog razloga ja moram samo odredjene stranice copy/paste. i tu nastaje problem. kada kopiram tekst, Word ga po nekom svom nahodjenu lomi tako da mi otprilike svaku recenicu prelomi na pola. ja tada moram po cijeli dan spajati te prelomljene recenice. to se vidi i na gornjoj slici. mene je zanimalo ima li lijeka da Wordu kazem da mi ne lomi recenice. Gledao sam opcije u Wordu, ali takvu nisam nasao. ![]() [ Miroslav Jeftić @ 25.10.2007. 07:31 ] @
Probaj Abbyy Fine Reader 8, ubedljivo najbolji za takve stvari. Nije besplatan nažalost. Za sve ostalo koristi pretragu, pošto stvarno ima čitava gomila istih tema. :)
[ n-b-g @ 25.10.2007. 07:40 ] @
jednostavno i besplatno konvertuj pdf u bilo šta..
Documents -MS Word (DOC | RTF) -MS PowerPoint (PPT) -MS Publisher (PUB) -MS Excel (XLS) -HTML (MHT) -Text (TXT) Images JPG , GIF, TIFF, BMP PNG, EMF, WMF http://www.pdfonline.com [ absBeg @ 25.10.2007. 08:16 ] @
Admini su mi promijeniili naslov teme i to pogresno. mene NE ZANIMA konverzija. HVala svima na odogorima ali ste pogresno bili upuceni POGRESNIM preimenovanjem naslova. Fakat je ovo za pop.....
Meni Word lomi recenice koje kopiram iz pdf-a ali ova tema je sada upropastena jer je otisla u drugom smjeru [ Miroslav Jeftić @ 25.10.2007. 08:48 ] @
To ti se dešava zato što si radio copy-paste. Da si uradio konverziju pdf-doc sa nekim od preporučenih alata, vrlo verovatno da bi sačuvao izgled, odnosno format originalnog dokumenta i samim tim ne bi ni imao problem sa prelomom.
[ Ivek33 @ 25.10.2007. 09:59 ] @
Citat: @absBeg: ali mislim da bi isto bilo i u drugim verzijama. ja se baš ne bi složio s time Ovo je izvorni PDF dokument ![]() Opcijom COPY - PASTE u Wordu 2003 to izgleda ovako ![]() Opcijom Convert PDF2DOC izgleda ovako ![]() Iz gore navedenog se vidi da se ovim opcijama nije promijenio format dokumenta sa iznimkom kod opcije Copy/Paste gdje se vide problemi sa Č,Đ,Ž slovima dok tih problema nema kod konvertiranja. Vjerojatno Word 2007 vjerojatno ima tu nekih problema ( ali je i to upitno ) pa ti je stoga i ponuđeno "kvalitetnije" riješenje za tvoj problem a shodno tome ( vjerojatno je i promjenjen naslov ) da bi drugi članovi znali pregledati temu prilikom pretrage jer kopiranje iz pdf-a u doc zna biti ponekada problem kao što si i sam iskusio. Tema ti je premještena jer ne spada u Office forum ( kao što ti je @3okc naznačio ). Da si koristio pretragu na ES-u našao bi i ovu temu pa time i vjerojatno polovicu riješenja za tvoj problem. ![]() http://www.elitesecurity.org/t144388-Konverzija-iz-pdf-doc Citat: absBeg: Fakat je ovo za pop..... stvarno ne vidim razloga postavio si pitanje - drugi su ti htjeli pomoći [ absBeg @ 25.10.2007. 17:18 ] @
Citat: Ivek33: stvarno ne vidim razloga postavio si pitanje - drugi su ti htjeli pomoći Razumijem te. Ali sam gore vec naveo razloge sto izbjegavam konverziju velikih pdf dokumenata. RAcunalo jednostavno prestane raditi. Mozda ce se to promijeniti kada nabavim novu masinu sa 2GB ram-a, ali sada je takva konverzija nemoguca. zbog toga sam i mislio da mozda postoji neki plugin za word 2007 koji rjesava ovaj problem preloma recenica. ps. nisam ni ja imao problema sa word 2003 ![]() [ Miroslav Jeftić @ 25.10.2007. 18:31 ] @
Evo reći ću samo još jednom, pošto nikako da pročitaš. Nabavi Abbyy FineReader 8 i vidi šta može da radi. Ti programi s kojima si do sada radio se ne mogu porediti s njim. Naročito Adobe Acrobat nije za takve stvari.
[ absBeg @ 26.10.2007. 08:00 ] @
>
> Njega koristim za skeniranje ali cu ga probati kako si mi predlozio. [ Ivek33 @ 26.10.2007. 12:25 ] @
Citat: absBeg: >> Njega koristim za skeniranje ali cu ga probati kako si mi predlozio. zbog čega smo mi onda gubili vrijeme ![]() ![]() skeniraj PDF dokument i exportiraj ga u Word. [ absBeg @ 26.10.2007. 15:53 ] @
Citat: Nije gubljenje vremena. Ja jos trazim rjesenje ili plugin za word 2007 ![]() [ Miroslav Jeftić @ 26.10.2007. 15:55 ] @
Za to će ti trebati novija verzija, Abbyy Finereader 9.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|