[ Tigerheart @ 24.10.2007. 11:12 ] @
Ovako.... Imam problem sledece prirode:
Imam 6 lokacija, 1 master i 5 remote office-a, na glavnoj lokaciji je Mikrotik routerBoard 150 sa MikrotikOS-om 2.9.38, i ADSL modemom TP-Link TL-8810 u bridge modu. Na remote lokacijama se nalazi 4 ADSL routera Linksys AG241V2 i 1 ADSL ANNEX B router Planet ADW-4302B. Potrebno je povezati remote lokacije sa master preko VPN-a, L2TP IPSec-om.

diagram:

Pitanje:
Kako podesiti Mikrotik da bude u VPN-u sa ovim ruterima.... ? Da li je neko uspeo da poveze Mikrotik preko VPN-a L2TP-a sa nekim drugim routerom, (znam da mikrotik - mikrotik radi provereno)

Pozdrav svima ... i hvala na mogucim odgovorima

P.S. IP adrese koriscene u ovom postu uzete su kao primer ... na tim adresama se NE NALAZE ti ruteri ...

[Ovu poruku je menjao Tigerheart dana 26.10.2007. u 16:29 GMT+1]
[ acatheking @ 25.10.2007. 11:10 ] @
Ja sam se svojevremeno igrao sa povezivanjem MikroTik-a sa Linksys ruterima, preko IPSec. Iz nekog razloga nije mi proradilo pa sam izbacio Linksise. Neću da te obeshrabrujem, ali školska postavka IpSec nije htela da proradi. Koliko se sećam, dodatni razlog izbacivanja Linksisa je to što je mogao max 2 IpSec konekcije da podrži.
Provereno radi MikroTik i sa Cisco-om (IPSec, ipip) i to koristim gde je potrebno.
[ Tigerheart @ 26.10.2007. 17:03 ] @
Ma na kraju mi je i uspelo da povezem po gornjoj shemi ..

Sad evo vec 1 dan fercera kako treba ..
sve se odaziva kako treba .. hehe ...
[ igorvukotic @ 10.06.2008. 21:35 ] @
Citat:
Ma na kraju mi je i uspelo da povezem po gornjoj shemi ..

Eto imam isti problem sa LinkSysom BEFVP41 V2 i MT 3.10, i nakon nekoliko neprospavanih noći nisam uspio.
Znam da je prošlo vremena, ali da možda imaš kakav savjet?