[ pctel @ 24.10.2007. 12:40 ] @
Imam jedan folder, u kome se nalazi 20-ak podfoldera i u njima opet podfolderi i fajlovi, sve u svemu oko 1000 fajlova. Potrebno mi je das nadjem one koji u nazivima imaju YU slova, da napravim spisak sa putanjama i da snimim kao *.txt fajl. Kako to da uradim?
[ mrle 011 @ 24.10.2007. 15:11 ] @
Total Commander:

1. udjes u folder

2. ALT+F7 (search)

3. stikliras "RegEx"

4. u search bar upises ovo "đ|š|ž|ć|č" (bez navodnika) i ako ima jos neko srpsko slovo dodas i to sa ovim uspravnim crtama izmedju

5. stisnes search dugme i kad ti izlista sve rezultate pritisnes "feed to listbox" dugme u donjem desnom uglu serach prozora

6. te sve izlistane fajlove u prozoru TC-a sa "CTRL+A" oplavis, tj. ocrvenis

7. onda ides gorw na "Mark", pa na "Save selection to file" i u explorerovom "Save" dijalogu odaberes mesto 'de 'oces da ti sacuva fajl.

8. fajl nema extenziju, pa mozes da mu dodas ".txt" na kraju.
[ pctel @ 26.10.2007. 08:46 ] @
Hvala na uputstvu, jako je korisno ali u ovom slucaju ne pomaze - Total Commander ne prihvata YU slova u search bar-u. Verzija je 7.01, probao sam da nadjem podesavanje ali nisam uspeo. Da li je normalno da TC nema YU slova?
[ Ser_Boyler @ 26.10.2007. 08:59 ] @
>

Verzija 7.0 koju ja imam, a koliko se secam i ranije verzije rade
normalno sa nasim slovima kako u prikazu imena fajlova tako i u search
bar-u. Proveri podesavanja u regional setingsima u control panelu kao
i u okviru TC-a.
[ calexx @ 26.10.2007. 12:01 ] @
Pogledaj u TC pod Fonts da li su postavljeni na CE a verovatno znači i da li je Regional Settings dobro podešen. Meni je to oduvek radilo.
[ pctel @ 26.10.2007. 14:17 ] @
Uspeo sam. Ako nekom zatreba, evo gde tacno mora da se podesi:
Control Panel -> Regional and language options -> Advanced

Tu treba da pise:
Select a language to match the language version of the non-unicode programs you want to use:
Serbian(Latin)

Inace, gore opisani postupak radi tacno to sto mi treba. Hvala jos jednom.