[ kana @ 24.10.2007. 20:48 ] @
Na novom Notebook-u imam instaliranu Vistu. Zbog kompatibilnosti nekih aplikacija na USB 2.5" disku sam instalirao XP i to funkcionise besprekorno. Dakle, koristim oba sistema po potrebi. Na notebook-u je takodje moguce Flash card boot-ovanje pa sam pomislio da umesto USB diska (eksternog) koristim SD karticu za koju postoji slot na notebook-u. Recimo 4gb vec ima prihvatljivu cenu a mobilnost bi bila mnogo bolja nego sa eksternim diskom bez obzira sto je 2.5 - incni. Ali .... Mnogi flash produkti garantuju 1 milion ciklusa. Dakle, u odnosu na hard disk, flash memorija ima konačan broj ciklusa za brisanje i pisanje tako da se ovo mora malo ozbiljnije uzeti u obzir, ako se planira instalacija OS-a na njoj. Da li neko ima iskustva sa ovim i da li mi se isplati da se upustam u kupovinu i instalaciju ili da se pomirim sa nosenjem 2.5-incnog harda uz notebook. Za cenu 4GB SD kartice moze se uzeti HD2.5 od 40-60GB + neki jeftiniji HD2.5 rack. Jedini je kao sto pomenuh problem mobilnost. Da cujem neko misljenje ili savet. Pozdrav. |