[ bond @ 25.10.2007. 13:50 ] @
Evo ovako mozda je glupa tema ali odlucan sam da pocnem sa ucenjem web design-a ali vise me interesuje ona strana sa kodom pa bi volio pitati onih iskusnih i koji su vec profesionalci u ovom poslu sa cime poceti koja je nabolja kombinacija i sta je najbolje znati po vama....

html - css - javascript - php - mysql

ovim redoslijedom ili vi preporucujete neku drugu kombinaciju i sta preporucujete kojim redoslijedom jer onako kako sam ja pregledao mnogo njih izbacuje javascript i td.

uglavnom volio bih preporuke prema kojim bi se mogao orjentisati

hvala unaprijed

pozdrav
[ castralaus @ 05.11.2007. 09:29 ] @
Najtoplija preporuka!
Ako se misliš baviti web dizajnom 1.HTML,2.dreamweaver,3.photoshop,4.flash.
Ako nisi dizajner;1.Html,2.PHP(ASP),3.MySQL.
Objašnjenje!
Ne smije se svaštariti,da bi bio dobar dizajner treba se fokusirati na dizajnerske alate naravno uz izvrsno poznavanje HTML-a.Jer sam dizajn je dovoljno opširna kategorija.Meni je trebalo 2-3 godine stalnog rada da steknem optimalno znanje prvih alata(ja sam web dizajner).
U drugom slučaju , ako nemaš afiniteta prema dizajnu , a htio bi biti vezan sa izradom web stranica onda kreni drugim redoslijedom.
Ovo govorim iz iskustva,mnogo ljudi krene u izradu web stranica bez da unaprijed definira svoj profil i interes(talent) što rezultira uglavnom sa par loših siteova i brzim odustajanjem.
Sretno!
[ Zmaj @ 05.11.2007. 15:37 ] @
redosled koji si naveo sasvim je dobar, znaco html i css, uci zajedno, pronadji na netu knjigu CSS missing manual mislim da je O'raily izdavac, za html mozes da koristis bilo koji program, moja preporuka je dramweaver, i da gledas sta dobijas kad kucas udizajnu kako se to odrazava na kod, naravno imas na internetu neizrecivo mnogo tutorijala za html/css.
Kasnije kreni sa java scriptom, nikao ga nemoj preskociti, jer danas nema kvalitetno odradjenog sajta bez js. Pod tim misilim na razne efekte, validacije formi, ajax i slicne stvari.
kasnije kad savladas sve ovo predji na php/mysql, takodje ovo dvoje treba da ucis zajedno. No da bi do ovog stgao proci ce ti jedno 6-12 mesec, sve u zavisnosti od toga koliko si vremena ulozio u html/css/js da ih naucis, i koliko brzo savladavas nova znanja.

Sve sto nije jasno prvo pogledaj na ovo forumu da li je neko vec radio, pod ovim ne mislim da postavis pitanje nego da koristis search, i nemoj lako da odustanes u potrazi, nego procitaj nekoliko postova jer se cesto desava da se nisi dobro izrazio u upitu za pretragu, zatim pretrazi google pa se tek onda obrati sa pitanjem na forumu


srecan rad.