[ Vladica Savić @ 26.10.2007. 01:13 ] @
Pozdrav, i ja sam poceo od skora da ucim Delphi for PHP, pa sam odlucio i da kako sta ucim i da postujem u vidu malog tutoriala za pocetnike. Naravno i ostali su dobrodosli da se prikljuce.

Svaki komentar je dobrodosao

Nadam se samo da ce biti i neki pozitivan komentar da me ne razocarate skroz

Tutorijal je objavljen O V D E

Za sad ima samo par postova, ali se nadam da cu uskoro dobiti jos malo vremena da postujem jos neke.

Pozdrav svima, citamo se
[ Nemanja Avramović @ 26.10.2007. 20:57 ] @
Blah, moje mišljenje već znaš: Pohvala za trud, ali RAD alat za PHP lično ne mogu da shvatim, niti da koristim. Ništa bez (MNOGO) kuckanja
[ Vladica Savić @ 27.10.2007. 10:14 ] @
Samo jedan komentar koji sam znao jos od pre. Ljuuuudi, pa nije valjda

Nemanja, ja sam se odlucio za ovo kao sto sam ti i pre rekao bas zato sto je RAD

A verujem da i drugim koji tek pocinju sa PHP programiranjem a navikli su da rade u nekom od RAD okruzenja da ce da odgovara. Naravno, svako ima neki svoj nacin na koji radi, i bilo bi glupo da komentarisemo sve to. Svako zna sta je najbolje za njega.
[ Nemanja Avramović @ 27.10.2007. 11:28 ] @
Naravno, nikada nisam to ni pokušao da poreknem
Tražio si mišljenja, pa reko' da ne stoji tema bez odgovora
[ Vladica Savić @ 30.10.2007. 13:30 ] @
Nema novih komentara??
[ sale83 @ 30.10.2007. 23:18 ] @
Razumem je upotrebu doticnog programa kad je upitanju RAD ali ja ipak podvlacim ono sto je Nemanja napisao

Citat:
Nemanja Avramović: ... Ništa bez (MNOGO) kuckanja :)

Poz
sale

[ dragancesu @ 02.11.2007. 18:16 ] @
Pa dobro, ko sto rekose pohvala za trud, ali u sustini nije bas nesto. Programeri obicno pisu dobre programe ali ne i dobra uputstva... Metodoloski bas nije najsrecnije reseno. Pa nije navedeno da to kosta, php je popularan jer je to free, a ovo nije.

Ako si hteo da popularises to sto koristis onda si mogao da das primer. Napravis i stavis link, po mogucnosti i download primera, to je onda skola. Ovako mozda nije bas jasno kako radi i izgleda.

A da li je bolje koristiti neki alat ili kuckati, to je vise stvar ukusa i navike
[ Vladica Savić @ 03.11.2007. 01:24 ] @
Citat:
dragancesu: Pa dobro, ko sto rekose pohvala za trud, ali u sustini nije bas nesto. Programeri obicno pisu dobre programe ali ne i dobra uputstva... Metodoloski bas nije najsrecnije reseno. Pa nije navedeno da to kosta, php je popularan jer je to free, a ovo nije.

Ako si hteo da popularises to sto koristis onda si mogao da das primer. Napravis i stavis link, po mogucnosti i download primera, to je onda skola. Ovako mozda nije bas jasno kako radi i izgleda.

A da li je bolje koristiti neki alat ili kuckati, to je vise stvar ukusa i navike

Drago mi je da ima i ovakvih komentara

Najpre, ok, sto se tice uputstva, pokusacu da poboljsam u narednim postovima, a i ove cu mozda ako budem imao vremena da preuredim.

Sto se tice drugog dela, nije mi bila namera da sad nesto navodim ljude da kupe to razvojno okruzenje, u svakom slucaju, mogu da skinu probnu verziju i da pokusaju, pa ako im odgovara i da kupe. Vec sutra cu da postavim i link ka zvanicnom sajtu za download, a i omogucicu download primera u vidu projekta.

Da napomenem da mi je ovo prvi tutorial, tako da se ne ljutite previse ako nesto ne ide kako valja, jer jos uvek ucim i kako da pisem sve ovo a da sto veci broj ljudi (pocetnika od nule moze i da razume). U svakom slucaju hvala na smernicama za pisanje komentara, i nadam se novim komentarima.
[ Aleksandar Ružičić @ 03.11.2007. 11:04 ] @
RAD is for pussies :D

salim se naravno, ja sam samo navikao da "kuckam" PHP, da sad ucim PHP verovatno bi mi dobro dosao neki RAD alat (posto sam svoje prve korake u svetu programiranja napravio u VB-u, koji je IMHO najbolji RAD alat ikada napravljen, radio sam i sa Delphijem, da se razumemo, ali ono Rapid me najvise asocira na VB)
[ Vladica Savić @ 03.11.2007. 13:39 ] @
Dobro necemo sad da stavljamo Delphi vs VB (o tome je pre bilo dosta reci na mnooooogim mestima i zna se ko je dobio veci broj glasova ) Mislim, hmmmm, i moj glas ide Delphi-u naravno

Ali kao sto je dragancesu rekao "A da li je bolje koristiti neki alat ili kuckati, to je vise stvar ukusa i navike"