[ Little Eagle @ 26.10.2007. 08:43 ] @
ArtTech 2007 – nagradni konkurs

U nagradnom konkusu ArtTech festivala pravo učestvovanja imaju svi autori čiji radovi ispunjavaju sledeće uslove:

1. Radovi ne smeju biti stariji od jedne godine.

2. Radovi moraju spadati u jednu od navedenih kategorija:

-Static [3D render]
-Static [Dizajn]
-Static [Bitmap]
-Static [Photo]
-Web [Com]
-Web [Art]
-Animacija [3D]
-Animacija [2D]
-Animacija [Com]
-Interactive

3. Radovi sa prethodnih ArtTech festivala ne mogu ući u konkurenciju.

4. Jedan autor može prijaviti najviše 2 rada po kategoriji.

5. Svi radovi moraju stići na našu adresu putem:

- direktnog postavljanja rada na server festivala preko za to predviđene forme na sajtu www.arttech.co.yu
- e-maila (isključivo radovi veličine do 1MB). Takođe, u mail-u možete da navedete url do fajla i mi ćemo ga preuzeti.
- poštom (na bilo kom standardnom mediju - CD, Floppy, HDD...) na adresu:
Jadranska 17, 26000 Pančevo
sa naznakom "Prijava za ArtTech Festival"
Radovi (mediji na kojima se nalaze) se ne vraćaju.
Jedan rad može biti prijavljen samo u jednoj kategoriji.

Svi radovi MORAJU IMATI naznačeno ime i prezime autora, ime rada, kategoriju u kojoj se rad prijavljuje, telefon, ulicu i mesto stanovanja autora. Autori koji ne pošalju potpune podatke neće biti uvršteni u izbor.

Organizator zadržava pravo da, uz saglasnost autora i bez nadoknade, a isključivo za potrebe ArtTech web-sajta i propratnih događaja u vezi festivala upotrebi prijavljene radove. Autori ostaju isključivi vlasnici i nosioci prava nad svojim autorskim delima.

KONKURS JE OTVOREN DO 25.11.2007. GODINE

Za dodatne informacije pogledajte sajt festivala na adresi www.arttech.co.yu

Opisi i definicije kategorija:

Static [3D render]
Opis: U kategoriju Static [3D render] spadaju statične slike kreirane korišćenjem programa za 3D modeliranje i renderovanje.
Kriterijumi: Pri ocenjivanju radova uzeće se u obzir ukupan vizuelni utisak, ideja rada kao i tehnički kriterijumi kao što stu kvalitet rendera, korišćenje originalnih objekata i tekstura.
Tehnički zahtevi: Radovi u ovoj kategoriji moraju biti čitljivi u klasičnim aplikacijama za pregledanje/obradu bitmap grafike, snimljeni u .JPG formatu, dimenzija ne manjih od 640x480 pixela.


Static [Dizajn]
Opis: U ovu kategoriju spadaju radovi koji predstavljaju vizuelna rešenja izrađena za komercijalnu upotrebu (logo, plakat, etiketa, bilbord i slično).
Kriterijumi: Pri ocenjivanju radova uzeće se u obzir originalnost rešenja , vizuelni utisak, i prilagođenost rešenja mediju i proizvodu/firmi za koju je napravljen.
Tehnički zahtevi: Radovi u ovoj kategoriji moraju biti čitljivi u klasičnim aplikacijama za pregledanje/obradu bitmap grafike, snimljeni u .JPG formatu, dimenzija ne manjih od 640x480 pixela. Ukoliko je rad u vektorskom obliku može se dostaviti u .cdr formatu do verzije 12, ili u .ai formatu u oba slučaja sa uključenim svim fontovima u fajl ili sa svim elementima konvertovanim u krive.

Static [Bitmap]
Opis: Kategorija Static [Bitmap] obuhvata radove kreirane u programima za obradu slika i crtanje (Photoshop, Painter...) a bez upotrebe fotografije.
Kriterijumi: Pri ocenjivanju radova ocenjivaće se ideja rada i originalnost rešenja kao i tehničko umeće iskazano kroz rad.
Tehnički zahtevi: Radovi u ovoj kategoriji moraju biti čitljivi u klasičnim aplikacijama za pregledanje/obradu bitmap grafike, snimljeni u .JPG formatu, dimenzija ne manjih od 640x480 pixela.

Static [Photo]
Opis: U kategoriju Static [Photo] spadaju radovi nastali digitalnom obradom i manipulacijom fotografije.
Kriterijumi: Pored osnovne ideje rada, ocenjivaće se kvalitet originalnog snimka kao i efekti primenjeni nad originalom odnosno tehničko umeće.
Tehnički zahtevi: Radovi u ovoj kategoriji moraju biti citljivi u klasicnim aplikacijama za pregledanje/obradu bitmap grafike, snimljeni u .JPG formatu, dimenzija ne manjih od 640x480 pixela.

Web [Com]
Opis: U kategoriju Web [Com] spadaju sajtovi prevashodno poslovne primene (prezentacije firmi, proizvoda...).
Kriterijumi: Naglasak pri vrednovanju radova/prezentacija biće na njihovom vizuelnom izgledu i upotrebljivosti (organizacija navigacije i informacija).
Tehnički zahtevi: Sve prezentacije u ovoj kategoriji moraju biti dostupne putem Interneta (javno dostupne web adrese).

Web [Art]
Opis: U kategoriju Web [Art] spadaju sajtovi čiji sadržaj nije komercijalan (umetnički, lični, eksperimentalni...).
Kriterijumi: Naglasak pri vrednovanju ovih prezentacije biće na njihovom vizuelnom (i audio) utisku kao i ličnom pečatu autora odnosno ideji rada.
Tehnički zahtevi: Sve prezentacije u ovoj kategoriji moraju biti dostupne putem Interneta (javno dostupne web adrese).

Animacija [3D]
Opis: U kategoriju Animacija [3D] spadaju animacije kreirane upotrebom programa za 3D animaciju (3Dmax, Maya...).
Kriterijumi: Pri ocenjivanju radova uzeće se u obzir ideja rada, tehničko umeće i originalnost pri izvođenju (korišćenje sopstvenih objekata i tekstura).
Tehnički zahtevi: Radovi moraju biti u AVI i MPG formatu, komprimovani DIVX kompresijom. Minimalno trajanje animacije je 5 sec. Ukoliko je animacija duža od 5 min, na festivalu će biti prikazani samo odlomci. Trajanje animacije i veličina fajla se ne uzimaju u obzir pri ocenjivanju.

Animacija [2D]
Opis: U kategoriju Animacija [2D] spadaju animacije kreirane upotrebom programa za 2D animaciju (Flash, Ktoon...)
Kriterijumi: Pri ocenjivanju radova uzeće se u obzir ideja rada i prikazano tehničko umeće.
Tehnički zahtevi: Radovi moraju biti u AVI i MPG formatu, komprimovani DIVX kompresijom. Minimalno trajanje animacije je 5 sec. Ukoliko je animacija duža od 5 min, na festivalu će biti prikazani samo odlomci. Trajanje animacije i veličina fajla se ne uzimaju u obzir pri ocenjivanju.

Animacija [COM]
Opis: U ovu kategoriju spadaju reklamni spotovi u kojima su korišćenji grafički efekti generisani uz pomoć računara
Kriterijumi: Pri ocenjivanju radova uzeće se u obzir ideja rada, originalnost u odnosu na druge proizvode na tržištu, kao i prikazano tehničko umeće.
Tehnički zahtevi: Radovi moraju biti u AVI i MPG formatu, komprimovani DIVX kompresijom. Minimalno trajanje animacije je 5 sec. Ukoliko je animacija duža od 5 min, na festivalu će biti prikazani samo odlomci. Trajanje animacije i veličina fajla se ne uzimaju u obzir pri ocenjivanju.

Interactive
Opis: Kategorija Interactive obuhvata radove koji zahtevaju određenu (inter)akciju od strane korisnika. Tu spadaju multimedijalne CD /DVD prezentacije, igre i ostale aplikacije čiji interfejs omogućava korisniku nelinearno korišcenje sadržaja i utisak direktnog uticaja na rad programa.
Kriterijumi: Pri ocenjivanju radova uzeće se u obzir ideja rada, vizuelni i audio utisak, kvalitet prikazanih informacija, stepen interaktivnosti sa korisnikom.
Tehnički zahtevi: Radovi mogu biti dostavljeni kao .zip arhiva ukoliko se dostavljaju putem interneta ili u .swf obliku (za fajlove rađene u flash-u). Radovi se mogu dostaviti i na CD/DVD mediju kao aplikacija spremna za instalaciju/upotrebu

[ Little Eagle @ 23.11.2007. 11:26 ] @
Ostalo je još samo par dana do zaključenja nagradnog konkursa ovogodišnjeg festivala digitalne umetnosti ArtTech 2007. Ukoliko još niste prijavili svoje radove to možete učiniti preko prijave koja se nalazi na sajtu festivala na adresi www.arttech.co.yu/prijava. Podsećamo autore da je ove godine procedura za prijavu radova znatno pojednostavljena i automatizovana. Sada je jednostavnom prijavom i slanjem fajla preko sajta direktno na server moguće brzo i lako prijaviti radove: imenovanje fajlova i postavljanje radova u bazu će biti obavljeno automatski. Za slučaj da autor ima lošiju internet konekciju, ostavljena je mogućnost manuelne dostave fajlova putem email-a i poštom. Iskoristite priliku da pokažete svoje umeće i osvojite neku od vrednih nagrada!

Dodela nagrada najboljima autorima obaviće se na svečanosti u Svetosavskom (Studentskom) domu u Pančevu, 14. decembra sa početkom u 19.30h. Više informacija možete naći na sajtu www.arttech.co.yu. Vidimo se u Pančevu!


[ Little Eagle @ 25.11.2007. 15:22 ] @
Zbog velikog interesovanja autora (samo u poslednjih 48h stiglo je više od 100 prijava radova) produžen je rok za prijavu radova do 28. novembra. Nadamo se da će produženje roka omogućiti svim zainteresovanima koji do sada nisu stigli da pošalju radove na konkurs to i učine. Svi radovi koji stignu do 28. novembra u 23.59h biće uvršteni u konkurenciju.

pozdrav, Nenad
[ wasabi @ 25.11.2007. 18:34 ] @
Da li postoji mogucnost da se negde pogledaju radovi ucesnika konkursa? Hvala.

Pozdrav!
[ Little Eagle @ 25.11.2007. 18:48 ] @
Citat:
wasabi: Da li postoji mogucnost da se negde pogledaju radovi ucesnika konkursa? Hvala.


Naravno, na dan festivala. Ove godine će radovi ceo dan biti dostupni svim zainteresovanima, a uveče će biti dodela nagrada. U studentskom u Pančevu će biti postavljeni računari na kome će biti radovi, a vrteće se i preko video bima. Uveče će biti proglašeni pobednici i dodeljene nagrade. Biće tu još par iznenađenja, program festivala će biti objavljen po završetku konkursa.

pozdrav, Nenad
[ Little Eagle @ 12.12.2007. 21:14 ] @
Poštovani,

Pozivamo Vas na svečanost proglašenja pobednika i uručenje nagrada 8. međunarodnog festivala digitalne umetnosti ArtTech 2007. Svečanost će biti održana u Pančevu 14. decembra, u dvorani Studentskog doma sa početkom u 19.30h.

Na konkurs festivala stiglo je 346 radova i žiri je među njima odabrao najbolje u 10 kategorija konkursa. Dođite da se družimo i saznajte ko su dobitnici. Na sajtu festivala na adresi http://www.arttech.co.yu/?page_id=2 nalazi se mapa do Studentskog doma za sve one koji dolaze iz drugih gradova.

U istom prostoru će posetioci tokom celog dana moći da pregledaju sve radove koji su pristigli na konkurs festivala, a biće odražana i zanimljiva predavanja. Evo i satnice:

11.00: registracija učesnika
11.15: Nevenka Antić i Vladimir Jerić, Creative Commons - Slobodne licence, pravni osnov slobodne kulture
11.45: pauza
12.00: Dragan Varagić, internet market - Priča o blogovima
12.30: pauza
12.45: Goran Rajšić, Metamorf studio - Razvoj video igara u Srbiji
13.15: pauza
13.30: Mirko Mirković, AES - Predstavljanje web servisa fotkice.com

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Vidimo se u Pančevu!

Organizatori ArtTech festivala
MadNet - www.madnet.co.yu
Mali Nemo - www.malinemo.co.yu


[Ovu poruku je menjao Little Eagle dana 13.12.2007. u 09:03 GMT+1]