[ Shadowed @ 26.10.2007. 20:30 ] @
Da li je moguce napraviti da windows aplikacija nudi web servis ali bez pravljenja cele implementacije soap-a? Tj. postoji li takva implementacija u framework-u?
Sve sto sam citao u MSDN Library odnosi se na pravljenje web servisa koji se host-uju na IIS-u.
[ mmix @ 27.10.2007. 16:41 ] @
Odgovor u remotingu. Ako podignes klasu preko remotinga koristeci HttpChannel i formatiranje preko SoapFormatter onda se komunikacija odvija preko SOAP, preko HTTP i to na portu koji ti hoces van IIS-a. Samo sto sad security pada na tvoja pleca

[dodatak]: I da, nema WSDL-a...
[ mmix @ 27.10.2007. 16:51 ] @
Sad si ma bas zaintrigirao sa ovim problemom pa sam se malo potrudio, a odgovor je dao sam MS :

How to: Host an ASP.NET Web Service Outside of IIS
[ Shadowed @ 27.10.2007. 19:01 ] @
Zahvaljujem. Ovaj deo nema u mom lokalnom msdn-u...
A i ja.. nikako da malo bolje pogledam taj remoting. Mislim da ce sada biti prava prilika. Obe varijante ce mi koristiti.
[ Shadowed @ 27.10.2007. 20:03 ] @
Hm, na ovom MS linku kaze:
Citat:

5. Add references to the Microsoft.Web.Services3, System.Web.Services, and System.Web assemblies.
a. On the Project menu, click Add Reference.
b. Click the .NET tab, select Microsoft.Web.Services3.dll, System.Web.dll, and System.Web.Services.dll, and then click OK.

Medjutim, ja uopste nemam Microsoft.Web.Services3
[ mmix @ 28.10.2007. 14:34 ] @
Treba ti WSE 3.0, ne dolazi fabricki uz .net2.0, mora da se skine i doinstalira:

Web Services Enhancements (WSE) 3.0 for Microsoft .NET