[ miskec @ 27.10.2007. 14:56 ] @
Imam dva diska na kompu jedan je ATA od 80GB podeljen na 20 i 60Gb i drugi SATA od 320GB podeljen na 60 100 i 160 Gb. Kad ubacim win xp cd i bootujem komp sa cd-a i pokrenem instalaciju kad dođe do onog koraka za izbor particije on mi lepo prikaže dva diska i na disku onom ATA ispiše obe particje lepo sve 20 i 60 GB ali na SATA disku samo stavi jednu particiju i napiše da je ona velika 131Gb. Ja nemogu d aukapiram odakle je on izvuko tih 131Gb i zašto nije detektovao lepo sve particije kao na ATA disku. Pokušavao sam da pre instalacije sa F6 i disketom koju sam napravio sa instalacionog cd-a od drivera za ploču da snimim drivere za sata. I kad učitam i ubacim disketu on me pita lepo koji ćeš sata driver za xp 98 ili nt ja izaberem XP i on tu nešto kopira i nastavi mi proces instalacije ali kad dođe do onog koraka gde su prikazani diskovi opet apsolutno isto ništa se nije promenilo. Pokušo sam i ATA disk d aizvadim i opet mi je detektovo samo sata naravno ali tu particiju od 131Gb koja nemaveze sa particijama na disku i sa kapacitetom diska u celini. Jel može neko da mi pomogne ovo moram brzo d arešim jer ATA HDD moram da vratim sa pozajmice a XP moram da snimim na tu satu a nemam pojma kako |