[ sasabraj @ 27.10.2007. 19:52 ] @
Da li moze i kako da se uradi backup baze podataka za ovaj program kao poseban fajl,koji bi se mogao importovati u Whereisit na drugom racunaru? |
[ sasabraj @ 27.10.2007. 19:52 ] @
[ calexx @ 27.10.2007. 20:38 ] @
Ne razumem, WhereIsIt ima bazu u fajlu koji se zove nekifajl.ctf pa njega otvaraš ili importuješ u drugu bazu. Tako praviš razne baze, nije valjda da si sve nabacao na gomilu?
[ bakara @ 27.10.2007. 22:39 ] @
Pa i da je nabacao na gomilu dovoljno je samo da nadje taj fajl i iskopira ga na drugi racunar...
[ svetlanalane @ 27.10.2007. 22:49 ] @
Da li ti misliš na CD i DVD kataloge koje si očitao preko WhereIsIt programa?
Ako je to, onda je rešenje veoma lako: C:\Program Files\WhereIsIt\Catalogs i tu su svi .CTF Nabaciš ih na neki CD, flash..... i prekopiraš u direktorijum u kome je instaliran WhereIsIt na tom drugom računaru. Ja imam jedan drugi problem sa WhereIsIt. Naime već duže vreme mi find u WhereIsIt ne funkcioniše. [ calexx @ 27.10.2007. 22:57 ] @
Katalozi su tamo gde ih je ostavio ali ako ne zna, onda verovatno baš tu gde kažeš. Za find se najbolje obrati autoru, možda je neki bug pa neka se malo potrudi da ga reši.
Citat: bakara: Pa i da je nabacao na gomilu dovoljno je samo da nadje taj fajl i iskopira ga na drugi racunar... [ svetlanalane @ 27.10.2007. 23:33 ] @
Pa ono C:\...... je bio samo primer po default-u a on zna gde je instalirao program i odredio putanju pa će tu naći i kataloge. Ako je dao imena grupama kataloga kao što je rekao calexx ( divx filmovi, mp3, programi.... što sam i ja učinila), svi se oni nalaze u tom folderu catalogs.
Inače, find mi je iznenada proradio ! ! ! [ Ivek33 @ 27.10.2007. 23:45 ] @
Citat: svetlanalane: C:\Program Files\WhereIsIt\Catalogs i tu su svi .CTF Nabaciš ih na neki CD, flash..... . doduše ja koristim verziju 2.03 i zadovoljan sam s njome već godinama ![]() [ svetlanalane @ 28.10.2007. 07:56 ] @
Moja je verzija 3.03.
A zašto ceo folder? Pa valjda na tom drugom kompu treba da se regularno instalira program. Onda nije problem da se samo katalozi snime i učitaju. I zašto se autor teme ne javlja da nam kaže da li smo mu pomogli. [ bakara @ 28.10.2007. 09:15 ] @
@svetlanalane
Mozda je izgubio "putanju" do teme isto kao sto ne moze naci putanju do fajla? ![]() [ Ivek33 @ 28.10.2007. 09:47 ] @
Citat: svetlanalane: A zašto ceo folder? Pa valjda na tom drugom kompu treba da se regularno instalira program. neda mi se tražiti instalaciju i ponovno instalirati, jednostavno copy/paste malo klikova i sve to radi ![]() [ easyyu @ 28.10.2007. 14:32 ] @
Citat: bakara: @svetlanalane Mozda je izgubio "putanju" do teme isto kao sto ne moze naci putanju do fajla? ;) :) S obzirom da je veoma jednostavno pitanje postavio, posle prvog posta je trebao vec da resi problem! [ Emil Ranc @ 28.10.2007. 14:43 ] @
Citat: svetlanalane:A zašto ceo folder? Pa valjda na tom drugom kompu treba da se regularno instalira program. Baš u tome je čar ovog programa, što ne mora da se instalira. Prekopiram ceo folder sa sve katalozima na usb stik, i gde god da da odem samo lepo startujem sa stika i učitam katalog. Btw jel postoji neka besplatna alternativa Whereisit-u približne funkcionalnosti? [ svetlanalane @ 28.10.2007. 16:40 ] @
Pa i WhereIsIt je "besplatan" zar ne?
[ easyyu @ 28.10.2007. 17:46 ] @
Citat: svetlanalane: Pa i WhereIsIt je "besplatan" zar ne? Naravno da nije!!! [ Emil Ranc @ 28.10.2007. 20:32 ] @
Hehe :) obrati pažnju na navodnike. WhereIsIt Jeste "besplatan", ali nije besplatan ;)
[ svetlanalane @ 28.10.2007. 22:36 ] @
Al' stvarno, sad ozbiljno, postoji li besplatan program koji ima slične funkcije kao i WhereIsIt?
[ edin555 @ 29.10.2007. 11:00 ] @
Ima ih brdo, ali nijedan ne moze ni blizu W.I.I.
[ risp73 @ 29.10.2007. 21:27 ] @
@svetlanalane
> Ja imam jedan drugi problem sa WhereIsIt. Naime već duže vreme mi find u WhereIsIt ne funkcioniše. I ja sam imao isti problem. Na kraju sam ustanovio da mi je uključen Case sensitive search. [ mrle 011 @ 29.10.2007. 22:24 ] @
Citat: Emil Ranc: ......... Btw jel postoji neka besplatna alternativa Whereisit-u približne funkcionalnosti? Citat: svetlanalane: Al' stvarno, sad ozbiljno, postoji li besplatan program koji ima slične funkcije kao i WhereIsIt? za programe ne znam - verovatno ih ima, ali postoje wcx plugini (velicine po par desetine KB) za total commandera, koji prave kataloge i tako to. znam za 3-4 razlicita plugina. total commander se isto moze nositi na usb sticku i "radi" jos milion stvari. imam narezanih 10-ak CD-a u celom zivotu, tako da ne koristim te plugine, ali sam ih isprobavao iz radoznalosti i to sve lepo radi. commander se sa svim svojim funkcijama odnosi prema katalozima kao prema, recimo, bilo kom folderu. moze da mu se kaze da neke extenzije, npr. ".txt" sacuva citave u katalogu, pa su dostupni i bez cd-a. ili npr. ako double-kliknes na neki ".mp3" unutar kataloga, on ti kaze "molim te ubaci taj i taj CD u drajv" i onda pusti taj mp3 u playeru. ..... i tako, svasta jos nesto .... ne znam sta taj "where is it" zna sve da radi. verovatno ovi commanderovi plugini nemaju sve te funkcije, ali su u svakom slucaju zgodniji i brzi za ljude koji vec koriste total commandera kao fajl menadzera. [ sasabraj @ 04.11.2007. 17:16 ] @
Da li Where is it moze da skenira i da da bazu podataka za particije hard diska??? Ako je u pitanju recimo 100 GB? Meni nesto ne ide od ruke? :( [ svetlanalane @ 04.11.2007. 19:00 ] @
Ja nisam imala problema sa skeniranjem HD ali su mi particije bile mnogo manje.
Doduše to sam kasnije izbrisala jer mi se na HD stvari stalno menjaju. [ calexx @ 04.11.2007. 19:36 ] @
Prvo da odgovoriš da li su ti pomogli odgovori iz teme, mi se raspisali a ti ni da se javiš. Onda ću da ti odgovorim da može da se pravi baza i sa particijama i sa folderima. ;)
[ svetlanalane @ 04.11.2007. 20:26 ] @
Da to je osnovni red sasabraj!
A mislim da se primedba odnosi i na mene, jer sam ovde postavila pitanje u vezi search. Meni je pomogao odgovor koji je dao risp73 da isključim case sensitive opciju. Sada mi search radi OK. Sada imam novo pitanje: može li se nekako sadržaj kataloga izvući u neki word ili html dokumenat, kao neka vrsta spiska? Konkretno mislim na nešto kao u Winamp-u kad se izvuče sadržaj svega što je u play listi u obliku html (misc/generate HTML playlist) [ sasabraj @ 04.11.2007. 21:27 ] @
Naravno da su mi pomogli,samo sto je fajlove sa podacima smjestio u njegov folder u My document's a ne u instalacioni folder. Da sam bio u nedoumici javio bih se,svakako :) [ calexx @ 04.11.2007. 21:58 ] @
Search radi i kada je uključena opcija case sensiutive ali se onda podrazumeva da i pretragu radiš kao case sensitive.
Gde je problem sa ubacivanjem particija? Ideš na dodavanje, izabereš particiju i on je ubaci. Ako hoćeš samo neki folder, možeš dodatno da izabereš da ga prikazuje kao virtuelni hard a ne kao deo particije. Gde zapinje? [ sasabraj @ 06.11.2007. 13:47 ] @
Evo sta mi javlja kad skeniram particiju eksternog harda.Particija je teska oko 250GB Nije mi jasno u cemu je problem?? [ calexx @ 07.11.2007. 18:28 ] @
Koliko vidim, on sumnja na hard. Prebaci fajl koji je pomenut na drugu particiju pa probaj ponovo. Možda je disk ipak oštećen.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|