[ jevic989 @ 28.10.2007. 12:47 ] @
Narode imam sledece prefomranse kompa pa vas pitam da li mogu da predjem na Vistu i da li cemi bolje raditi posto sam uzeo graficku za nju iz novijih generacija

Pentium IV:
Procesor: Celeron 2.700Mhz
Graficka: ATI Radeo HD2400 Pro
Ram: 768MB DDR1 (a u uskoro cu da uzmem jos 2GB)
HDD: 80GB

Sta mislite posto mi graficka u XP-u brljavi da predjem na Vistu i da li cu tamo normalno raditi???
[ zonic @ 28.10.2007. 14:51 ] @
Ja imam upravo tu karticu i radi fenomenalno u visti 32 i 64 nema igre koje nije pokrenula recimo BIOSHOCK dx10 ali nisam zagovornik prelaska na vistu posto mnogi XP-ovci tvrde da je sporija od xp meni nije , samo primecujem da radi bolje i to sa drajverima za vistu ati catalyst 7.10 .Zato sam pokrenuo temu :

http://www.elitesecurity.org/t292949-0#1745205

pa ce strucniji da objasne ali izgleda da neznaju ni oni , ja znam ali trcim ispred vremena tako da cu ogovor zadrzati za sebe da ne bih trpeo kritike, izvini nista te ne kosta da probas pa javi rezultat .POZ
[ slaks @ 28.10.2007. 16:34 ] @
Nevidim razlog zašto ne bi prešao na Vistu.
[ Bathory @ 29.10.2007. 13:01 ] @
Ja imam Semprona na 2800+ i 1GB memorije, jedino ti je mozda graficka jaca, moja je nforce 6600.
Instalirao sam vistu pre 3 dana, tesko radi na mojoj masini i ne mogu drajvere od ploce da nadjem.

Mozes samo da vidis kako izgleda, a da je koristis mislim da neces jer jos nema programa za nju.
[ Dr.Doc @ 29.10.2007. 19:49 ] @
Citat:
jevic989: Narode imam sledece prefomranse kompa pa vas pitam da li mogu da predjem na Vistu i da li cemi bolje raditi posto sam uzeo graficku za nju iz novijih generacija

Pentium IV:
Procesor: Celeron 2.700Mhz
Graficka: ATI Radeo HD2400 Pro
Ram: 768MB DDR1 (a u uskoro cu da uzmem jos 2GB)
HDD: 80GB

Sta mislite posto mi graficka u XP-u brljavi da predjem na Vistu i da li cu tamo normalno raditi???

Ako uzmes tih 2gb Ram-a,morala bi da radi bez problema!Naravno da se Vista moze optimizovati kao i XP!

Citat:
Bathory:Mozes samo da vidis kako izgleda, a da je koristis mislim da neces jer jos nema programa za nju.

U prvoj polovini 2007 je bio malo problem ali sada je prilican broj programa vec adaptiran na Vistu!Problem je neke druge sadrzine......Vista je naisla na nove nevolje.....evo opsirnije:

http://apcmag.com/vista_activation
[ Bathory @ 29.10.2007. 23:10 ] @
Da znam za to...
Ne postoje drajveri za nforce3, tj. za moju plocu, od muzicke sam mu jedva ubacio jer imam creative,
ljudi kazu da im ne rad svih 5 zvucnika, sreca da imam samo dva pa rade.

Kad je frka oko drajvera onda ne ocekujem ni programi da rade na njoj, bar jos 3-4 godine.

[ Miroslav Jeftić @ 29.10.2007. 23:26 ] @
Ne pričaj napamet. Veliki deo bitnih programa radi već sad, nema govora o tome da će trebati 3-4 godine. Tvoj hardver je još pre dve godine bio na "zalasku karijere", tako da nije ni čudo što nema drajvera. Vista je uglavnom namenjena novim konfiguracijama, a ne upgrade-u starih.
[ buljko @ 29.10.2007. 23:50 ] @
U Control Panel postoji opcija za proveru mogucnosti sistema...

Klikom na tu opciju dobicete ocenu mogucnosti sistema slicnu ovoj...

Odgovor na pitanje "sta to znaci" nalazi se u crvenom polju.

Inace, rezultati su za sistem sa GA P35-DS3P, E6550, DDR2 2x1GB/800, GF7600GS i (za probu) ubogi MAXTOR 40GB. Sto se tice softvera, kao sto neko rece, sav standardan SW (Corel12, Adobe CS2, Office 2003, Sound Forge 9, Nero 7, KIS7 i sl.) RADI na ovom sistemu!