[ easyyu @ 30.10.2007. 00:50 ] @
Klasican problem..1000x postavljan na forumima, pa cak i ovde.
Probao sam brisanje iz registy-a Uperfilter i Lowerfilter,zatim reinstalaciju drive-a tako sto sam izbrisao secondary i primary drive-ove iz system-a, lutao po googlu i probao jos neke stvari ali nista.Probao sam instalirati i SP3 beta ali nije resio problem (inace rec je o winxp+sp2).Imao sam pre instaliran godinama!! nero i zajedno sa njim INCD ali je odjednom prestao da se pojavljuje drive u exploreru.Zatim sam stavio nero 8 sa INCD-om..nista i dalje isti problem..pa sam koristio nero clean tool ili kako se vec zove i opet nista.
Ja za razliku od ostalih ja nemam error code..vec kad odem u devices menager i kliknem na cd-drives imam samo pioneer-a koji se uvek uredno prijavljuje..Ako sada uradim scan for hardware changes tada se UVEK prijavi i taj drugi problematicni TEAC CD-RW..i radi ispravno sve ok do sledeceg restarta.
Ponekad retko se desi da od npr 10 reseta 1x ga i sam prijavi winxp.
Trenutno nije instaliran nero niti bilo koji drugi software.Nikad nisam imao instaliran nikoji virtual drive.
Kablovi su OK,cd drive je 100% ispravan!
Napominjem da je ovo racunar koji se koristi za potrebe firme a INCD je bio neophodan zbog brzog backup podataka na cd pomocu supercoolzipbackup programa koji je zipovao on-the-fly bazu i bacao na cd kao na hd!
Nisam nista novo instalio sto bi moglo da narusi rad cd drive-a po meni!
Neko sa nekim predlogom?
[ Binary Mind @ 30.10.2007. 01:50 ] @
:/ Mislim da je taj CD-RW kaput...

[ easyyu @ 30.10.2007. 02:40 ] @
Ocito da nisi procitao pazivo txt..jer sam napomenuo da kada ga manuelno potrazim onda ga winxp prepozna i radi sve do sledeceg restarta, sto znaci da je software u pitanju!
[ pimbe @ 30.10.2007. 02:44 ] @
Kupi nov, jevtinije ti je . . .
[ Popudopulus @ 30.10.2007. 03:33 ] @
Probaj da CDR-u prikacis drugi kabal od napajanja, meni se to cesto desava, pokaze mi drive pre podizanja sistema, ali ne i kad udjem. Prodrmam malo kablove i on proradi, pokusaj!
[ Flash411 @ 30.10.2007. 10:20 ] @
isprobaj ga na drugom racunalu,drugi ide kabl,drugi kabl od napajanja...
mozda je cak i u tome problem.
[ Binary Mind @ 30.10.2007. 13:14 ] @
Citat:
easyyu: Ocito da nisi procitao pazivo txt..jer sam napomenuo da kada ga manuelno potrazim onda ga winxp prepozna i radi sve do sledeceg restarta, sto znaci da je software u pitanju!

Vuces me za jezik :) Procitao sam temu. Rekao sam da tako mislim, zar ne? Proveri kablove kao sto je vec napomenuto. Ako se posle provere kablova nista ne promeni, uradi Clean Install Windows-a i tada ce sigurno raditi pod uslovom da je citav, ako ti nije cim.
[ easyyu @ 30.10.2007. 14:40 ] @
Kablovi provereni situacija ostala ista.Neverujem da je resenje svaki put kad imas problem, staviti nov win!
[ Binary Mind @ 30.10.2007. 15:14 ] @
Onda nastavi da instaliras kojekakva cudesa dok se CD-RW ne pojavi :) Mislim da tako nista neces resiti, ali to je moje misljenje. Pomagao sam vec ludima ovde da rese probleme slicne tvome i uspevao da ih navedem na resenje bez ponovne instlacije Windoze, ali ovde ne vidim resenje bez Repaira (manje verovatno da ce resiti problem) ili formata ako je CD-RW uopste ispravan. :)
[ easyyu @ 30.10.2007. 21:27 ] @
Citat:
Binary Mind: Onda nastavi da instaliras kojekakva cudesa dok se CD-RW ne pojavi :) Mislim da tako nista neces resiti, ali to je moje misljenje. Pomagao sam vec ludima ovde da rese probleme slicne tvome i uspevao da ih navedem na resenje bez ponovne instlacije Windoze, ali ovde ne vidim resenje bez Repaira (manje verovatno da ce resiti problem) ili formata ako je CD-RW uopste ispravan. :)

Repir-a koje vrste?
[ Binary Mind @ 30.10.2007. 23:30 ] @
Ne kad te pita da li zelis da udjes u Recovery Console nego ona druga Repair opcija nekoliko promptova posle ;)

[Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 31.10.2007. u 01:07 GMT+1]