[ Eborg @ 30.10.2007. 09:26 ] @
Pozdrav, Imam jedan malo specifichan "problem" pa me zanima kako bih ga mogao rijeshiti.Naime,sinoc sam upalio laptop i iako sam iskljuchio wireless,kartica je pronashla 4 signala i nakachila se na jedan od njih (samo da napomenem,tek sam preselio pa josh uvijek nemam nijednu vrstu interneta u stanu tako da nema shanse da je moj :p ).Kada sam malo bolje pogledao imao sam sasvim funkcionalan internet i mogao sam surfati.Od te 4 mreže 3 nisu bile enkriptovane i mogao sam im pristupiti sasvim normalno i surfati kao "slijepi putnik".Jachina jednog je bila 32%,drugog 29%,treci je imao pravo slab signal dok je chetvrti bio taj zashticen passwordom ali sve u svemu ovaj prvi je radio kao mlijeko.Brzo sam se diskonektovao medjutim brine me da to neko ne protumachi kao upad... ;) E sad me zanima slijedeca stvar...Poshto je ochito da je ovo "ilegala",tj. upadanje u tudji signal i troshenja njegovog bandwidtha,postoji li neki nachin da natjeram svoj komp da se ne ukljuchuje chovjeku u mrezhu jer vjerujem da je vidio kada sam se prijavio.Gdje mogu vidjeti ko je server te wireless konekcije?Takodjer,kolika je mogucnost da je to unutar zgrade poshto se na nekih 300 m zrachne linije od mene nalazi elitni hotel a oko 150 m dva velika poslovna tornja? Nadam se da ste shvatili moje pitanje,mogao bih ja sad da se kachim chovjeku i derem sve redom ali nije to bash ono chemu tezhim... ;) Kako mogu sprijechiti upade u rachunar preko ovog misterioznog wirelessa ako bi se desilo da se opet sam ukljuchi?Takodjer,mogu li tog chovjeka obavijestiti o opasnostima neenkriptovane konekcije osim da idem od vrata do vrata i hodam po kvartu?Ako shta znachi,zgrada je pravljena krajem '80-ih i betonski zidovi su izmedju stanova. Hvala! |