[ markom @ 30.10.2007. 15:14 ] @
Samo bih skrenuo pažnju na to kako se prodaje pravi UNIX... :-) |
[ markom @ 30.10.2007. 15:14 ] @
[ Mitrović Srđan @ 30.10.2007. 15:21 ] @
Nazalost izgleda na ovaj moj stari iMac ne mogu da instaliram Leopard, a novi ce mi stici
tek za Djurdjevdan ;-) Jedva cekam da vidim novo mezimce apple-a. marmkom nisi valjda vrsio komparaciju linuxa i Mac OS-a? :) [ ventura @ 30.10.2007. 16:34 ] @
A u ovi linuxaši dele džaba, i još se hvale sa 20,000 downloada u prvoj nedelji... pih...
[ japan @ 30.10.2007. 17:00 ] @
[ Nedeljko @ 31.10.2007. 09:27 ] @
Treba uzeti u obzir da je redistribucija većine Linux distribucija slobodna. U Beogradu mnogo više ljudi kupi DVD sa željenom distribucijom, nego što preuzima sa interneta. Ne saumnjam da iza tih preuzimanja stoji mnogo više instalacija.
[ degojs @ 31.10.2007. 15:30 ] @
Citat: Nedeljko: Ne saumnjam da iza tih preuzimanja stoji mnogo više instalacija. Ozbiljno? Zašto to misliš? Pa ja relativno često skidam distribucije (da pogledam dokle su stigle komunjare), ali znaš li koliko ih imam instalirano na hard disku? 0. [ dr ZiDoo @ 31.10.2007. 15:44 ] @
Apple definitivno u poslednjih 2 godine grabi trzista, samo je pravo pitanje zasto MacOS X nema full podrsku da radi pod PCom? Slutim da to ima neke veze sa pozajmljenih 150M$
[ Nedeljko @ 31.10.2007. 15:48 ] @
Citat: degojs: Ozbiljno? Zašto to misliš? Pa ja relativno često skidam distribucije (da pogledam dokle su stigle komunjare), ali znaš li koliko ih imam instalirano na hard disku? 0. Komunaca ima mnogo više nego degojsa, koji skinu neki distro da bi ga odmah makli sa kompa i bacili. Ti i tebi slični ste u ovom slučaju statistički zanemarljivi. [ Ivan Dimkovic @ 31.10.2007. 15:56 ] @
Citat: dr ZiDoo Slutim da to ima neke veze sa pozajmljenih 150M$ Pre bih rekao investiranim, koliko znam Apple nista nije pozajmljivao od MSFT-a ;-) Na kraju krajeva, umesto glupih teorija zavere, mozete posetiti: http://finance.yahoo.com/q/mh?s=AAPL I videti da Microsofta danas nema ama bas nigde medju vlasnicima koji imaju vise od 1% akcija - ne znam, mozda imaju 0.5%, ali nesto mi se cini da sa 0.5% glasackih prava nemas puno uticaja na odluke kompanije ;-) Steta, a bas je bila zanimljiva teorijica ;-) Citat: Nedeljko Komunaca ima mnogo više nego degojsa, koji skinu neki distro da bi ga odmah makli sa kompa i bacili. Ti i tebi slični ste u ovom slučaju statistički zanemarljivi. Da, pogledajmo recimo tdjokic-a, starijeg komunalca - on ako nije skinuo bar 200 Linux distribucija, a opet - cisto sumnjam da vrti vise od 2 na svom racunaru ;-) [ Impaler @ 31.10.2007. 16:10 ] @
evo sta kazu o sigurnosnom aspektu Leoparda:
Citat: Ptacek said that it is great that Apple has begun adding these security features even when the Mac has not been the target of a widespread worm or virus outbreak. "I'm impressed that when they didn't have to do it, they went after low-level features that no one will understand," he said. "I like the direction they're headed. I'm just saying that they've got a long way to go to catch up with Microsoft." http://www.techworld.com/secur...sID=10499&pagtype=samechan [ degojs @ 31.10.2007. 18:35 ] @
Citat: Nedeljko: Komunaca ima mnogo više nego degojsa, koji skinu neki distro da bi ga odmah makli sa kompa i bacili. Ti i tebi slični ste u ovom slučaju statistički zanemarljivi. A? Koliko si ti distribucija do sada skinuo (i koliko novih verzija jedne iste distribucije), a koliko koristiš na svom kompjuteru? Svaki put kad si skinuo neku distribuciju, instalirao si je i ostavio na disku? Ma da, sigurno.. (Pa 99.9% geekova ovde ima high speed i ISO se skine dok popiješ kafu.) [ Mitrović Srđan @ 31.10.2007. 18:55 ] @
Ne nego moraju da svuku vise distribucija da bi naisli na onu koja
ce da proradi sa njihovim hardverom :) [ markom @ 31.10.2007. 20:43 ] @
Makar neko vreme ;-)
[ Nedeljko @ 01.11.2007. 08:13 ] @
Citat: degojs: A? Koliko si ti distribucija do sada skinuo (i koliko novih verzija jedne iste distribucije), a koliko koristiš na svom kompjuteru? Svaki put kad si skinuo neku distribuciju, instalirao si je i ostavio na disku? Ma da, sigurno.. (Pa 99.9% geekova ovde ima high speed i ISO se skine dok popiješ kafu.) Skinuo sam samo Kannotix i koristio ga jedno vreme (ne dugo). Uglavnom sam pazario instalacione medijume. Knoppix 5.1.1 DVD iso fajl ima 4,324,202,496 bajtova. Za koliko vremena se to tamo skine? [ NastyBoy @ 01.11.2007. 09:31 ] @
Citat: Za koliko vremena se to tamo skine? Pa rachunaj... moja non-geek konekcija skine Ubuntu CD za nekih 15-ak minuta. DVD-ove sa Linuxom nikad nisam ni skidao (preferiram rolling-update distroe). A mnogo brzhe 16Mbs i 24Mbs ADSL konekcije su chak i u ovoj osakacenoj Engleskoj prilichno normalna pojava. Inache, imam sigurno nekih 50 diskova sa raznim Linuxima koje sam dloadovao u zadnjih nekoliko meseci, i nishta od toga (sem Fedore 7) nije zavrshilo trajnom instalacijom (a i nju koristim samo u Terminalu, tako da je mogao bilo koji *nix da posluzhi). Broj dloada nekog Linux distroa apsolutno nishta ne znachi iz perspektive broja aktivnih korisnika. Sa druge strane, 2 miliona prodatih kopija Leoparda znachi upravo to - 2 miliona korisnika (novih ili apgrejdovanih). Mac OS X niko ne kupuje da bi, eto, malo probao da vidi "novi artwork", poigrao se Compiz-om i probao da li ce ovog puta da mu radi wireless. [ Nedeljko @ 01.11.2007. 10:08 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Da, pogledajmo recimo tdjokic-a, starijeg komunalca - on ako nije skinuo bar 200 Linux distribucija, a opet - cisto sumnjam da vrti vise od 2 na svom racunaru ;-) Prvo i prvo, odakle ti sloboda da vređaš čoveka na ličnoj osnovi. Ne kažem da xtraja ne vređa degojs-a, ali šta tdjokic ima sa tim? No, ja sam komunac od 2000 na ovamo. Valjda me to čini "veteranom". Drugo, odaklče ti statistike vezane za tdjokica? Imaš li neki link? [ Nedeljko @ 01.11.2007. 10:15 ] @
Svojevremeno sam kupio knjigu "Red Hat Linux" autora Armana Danesha u izdanju "Mikro Knjige" uz koju je išao CD sa instalacijom Red Hat-a 6.2. To mi je bila prva distribucija.
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2007. 10:36 ] @
Kako sam ja uvredio Tdjokica?
Stariji komunac sigurno jeste - posto, em ne krije svoje godine, em koristi Linux od kad ja znam za ES ;-) Sta si ti postao, Tomin Advokat? :) [ Nedeljko @ 01.11.2007. 11:27 ] @
Nisi ga nazvao komuncem već komunalcem, a to nije isto.
Citat: Ivan Dimkovic: Sta si ti postao, Tomin Advokat? :) Pa... na ovom formumu jeste dopušteno pljuvanje tehnologija, ali ne i učesnika. [ Nedeljko @ 01.11.2007. 11:28 ] @
No, odakle ti statistike vezane za tdjokića koje si naveo?
[ dr ZiDoo @ 01.11.2007. 11:29 ] @
E ljudi, dajte molim vas da sve ostane u okvirima rasprave i podjebavanja. Nemojte se prozivati itd...
@Dimkovic, nisam ja reko da je to teorija zavjere i ostale X-files, ali stvarno je cudno sto Apple ne plasira svoj software za PC? Jel imas ti neku teoriju, posto se ti definitvno bolje razumjes u IT trziste od mene i vecine drugih ovde. Koliko sam upucen u MacOS ne treba mu puno da proradi na PCu, znaci ne bi bilo velikih troskova do bude 100% PC proizvod. A ako sam u pravu na softveru se bolje zaradi nego na hardveru? (Ako sam u pravu, nisam upucen) [ markom @ 01.11.2007. 11:32 ] @
Meni nije čudno uopšte. OS X radi na par platformi i na tih par platformi je besomučno testiran i retestiran kako bi radio ovako kako radi. Ukoliko bi postao univerzalni OS, razvojni proces bi postao neizdrživo skup za isti nivo kvaliteta. Uostalom, Apple prodaje kompjutere - zašto bi sekli granu na kojoj sede?
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2007. 11:59 ] @
Citat: nisam ja reko da je to teorija zavjere i ostale X-files, ali stvarno je cudno sto Apple ne plasira svoj software za PC? Jel imas ti neku teoriju, posto se ti definitvno bolje razumjes u IT trziste od mene i vecine drugih ovde. Marko ti je lepo objasnio, nema tu ama bas nista cudno - OS X je proizvod koji Apple pravi za platformu nad kojom ima 100% kontrolu, i za koju moze da garantuje da OS X radi na njoj. Kada bi sada odjednom presli na "generalnu PC" populaciju, morali bi da povecaju troskove za testiranje i pisanje drajvera za par redova velicine (morali bi da testiraju OS X na stotinama maticnih ploca, desetinama procesora, hiljadama RAM modula, stotinama grafickih kartica... pa onda i sa raznim kombinacijama istih komponenti) - nisam siguran da bi im se to bas tako isplatilo. A, uostalom, kao sto Marko rece - zasto bi sekli granu na kojoj sede? [ degojs @ 01.11.2007. 14:22 ] @
Citat: ali stvarno je cudno sto Apple ne plasira svoj software za PC? Iz istog razloga što i MS nije voljan da plasira svoj softver za Linux, npr. [ Mitrović Srđan @ 02.11.2007. 17:02 ] @
Zanima me gde nestadose svi nasi postovi a Xtrayin ostao?
Jel tu postoje neki dvostruki arsini ili je covek prosto postedjen toga? Posto ne vidim niti smisao njegove recenice niti bilo sta konstruktivno u istoj. Takodje mislim da niko normalan ne moze razumeti sta je doticni napisao. [ degojs @ 02.11.2007. 17:07 ] @
Pa izgleda da je neko našao smisao u njegovoj poruci - verovatno neko slične pameti :)
[ dr ZiDoo @ 03.11.2007. 19:52 ] @
njego ja samo slucajno ostala al ev brisem
[ japan @ 08.11.2007. 16:36 ] @
...skoro pa kao ubuntu
http://tomkarpik.com/articles/massive-data-loss-bug-in-leopard/ aj pa nek je sa srecom :) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|