[ blazefury @ 31.10.2007. 14:52 ] @
| To se dešava samo na prvom skart priključku na tv-u. Mešanje signala se pojavljuje svuda, u meniju se vide obrisi slike nekog programa, npr. titl. Probao sam da povežem hdd rekorder i na s-video i kompozitni na tv-u, nigde nema mešanja signala, Preko s-videa je slika jasnija i manje se trese. Na drugom skart priključku na tv-u takođe nema mešanja signala ali slika je kao preko kompozitnog ulaza, na primer ivice u meniju drhte. U uputstvu rekordera piše da je slika preko skarta bolja jer može da se uključi rgb mod ali na tv-u mi samo prvi skart podržava rgb i to baš onaj na kome se javlja to mešanje signala. Tv je samsung crt kupljen pre dve godine. Jel to do skart kabla (2m) ili do nekog od uređaja? |
[ sinabl @ 04.11.2007. 23:57 ] @
A sta se desava ako iskljucis antenu iz TV-a???
[ blazefury @ 06.11.2007. 17:04 ] @
Ovako je povezano: kablovska ide u hdd rekorder, iz hdd rekordera ide antenski kabl u tv. Kad isključim kablovsku iz rekordera smetnje su i dalje tu, samo što se više ne nazire slika sa kanala nego sneg, kao kad nema signala. Probaću da isključim antenski kabl koji ide iz rekordera u tv.
[ blazefury @ 17.12.2007. 19:49 ] @
Pročitao sam na wikipediji kako ponekad nekvalitetan skart može da pravi ovakve probleme. Televizor emituje sliku sa svog tjunera kroz skart i ako je kabl loš onda se ta slika pomeša sa slikom koju daje rekorder. Jedan skart na mom tv-u emituje sliku i kad priključim rekorder na taj skart onda se javljaju smetnje, dok drugi skart ne emituje sliku i na tom se ne pojavljaju smetnje.
[ buljko @ 17.12.2007. 21:10 ] @
Problem je standardan, u stepenu preklapanja AV signala i ogleda se u "preslusavanju" dva signala koji dolaze na IC za preklapanje. Verujem da, kao i u slicnim slucajevima, nije kvar nego nekvalitetno i sa losim komponentama uradjen pomenuti stepen. Obicno se desava kada se stepen za preklapanje uradi sa CMOS kolima 4066 ili 4052/3 , sa specijalizovanim kolima za te namene, problem je jako redak.
[ blazefury @ 18.12.2007. 00:39 ] @
Šta onda ne valja: hdd rekorder, tv ili skart kabl?
[ buljko @ 18.12.2007. 00:59 ] @
Najverovatnije je problem u TV-u ali, opet napominjem, to se ne tretira kao kvar vec kao anomalija ili... fabricka greska. Takvih TV uredjaja ima na desetine, pogotovu danas.
[ blazefury @ 18.12.2007. 15:11 ] @
Imam takođe problem: kad uključim u meniju hdd rekordera rgb prikaz preko skarta sve boje postanu nijansa crvene ili ljubičaste. Dok ne uključim rgb sve je normalno. Zbog čega?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.