Citat:
starscream: Kako? Ja sam preko tehnicke podrske izmenjao neke IP parametre, ali mi i dalje zakucaju neki sajtovi... :(
Jesi li se ikada logovao u web interfejs za podesavanje router-a?
Ako nisi to ces uraditi na sledeci nacin:
u svom omiljenom web browser-u unesi 192.168.1.1 ako si povezan preko ethernet porta ili 192.168.1.2 ako si povezan preko USB-a, kada to ukucas pritisni enter iskocice ti prozor za logovanje, unesi username admin i password admin, zatim kad se ulogujes klikni na Basic pa na WAN settings, kada to uradis klikni na olovku nalazi se pored kante za smece u delu gde ti pise Actions. Kada to uradis otvorice ti se forma u kojoj imas polje u kome pise Configure MTU i tu mozes da uneses vrednost koju zelis, a koju ces dobiti tako sto ces pingovati neke sajtove i videti kako se pinguje sa odredjenim MTU parametrom, kako ces pingovati to ti ne mogu objasniti sada jer nemam vremena. Dalje kada promenis MTU parametar klikni na Submit, posle toga idi na Tools, pa izaberi Save and Reboot, kada kliknes na to, vec ti je otkaceno Save, klikni na Submit, kad ti se ponovo pojavi isti ekran, klikni na Reboot, i sacekaj da se modem restartuje, i na taj nacin ces promeniti MTU parametar.