[ igorsd @ 31.10.2007. 22:35 ] @
Dobili smo u jednoj od poslovnica u Nish-u ADSL sa statickom javnom IP adresom. Za koji dan treba da postavim mrezu tamo, pa me interesuje kako na ADSL-u to funkcionise. Od provajdera smo dobili jednu adresu na papiricu i kad je otvorim iz IE, otvori mi setup ADSL rutera sto mi uopste nije bitno, terba mi staticka IP (javna) u lanu za moj server-ruter. Ta staticka je na WAN-u, a za LAN su postavili DHCP i deli adrese iz privatnog bloka. Provajder je eunet, ruter je zyxel. Neka me neko ispravi, ali sa takvom konfiguracijom ne mogu nista sem da forvardujem portove pa igram igrice. Hocu da napravim web server sa tipa http://212.212.212.212 i tu postavim nesto tipa oglasne table koja ce da bude vidljiva iz celog sveta. Tamo gde smo uzeli kablovski, dobili smo po dve IP adrese, gateway i blok. To postavim na racunare direktno i to radi onako kako treba. ocekivao sam isto i sa ADSL-om. Ima li nacina da ADSL ostane bez adrese ili sa lokalnom na LAN interfejsu a da tu javnu dam racunaru u mrezi? (izvinite na konfuznosti, ali mi je toliko besmisleno ovo sto su mi dali da ne mogu smisleno ni da pitam) |