[ stringskipper @ 02.11.2007. 16:28 ] @
Da li neko zna na kojem jeziku je pisan winamp i da li postoji neki dekompajler za njega? (Generalno i za sve programe, ako postoji tako nesto?)
Hteo sam da isprogramiram port(paralelni, usb) za nekakav interfejs preko kojeg cu da upravljam winamp-om pomocu daljinskog upravljaca, ali ne znam kako da pristupim komandama za play,pause,stop..... i kako jnima da upravljam preko port-a?
[ X Files @ 02.11.2007. 19:09 ] @
http://the-gadgeteer.com/review/winamp_remote_control_review
[ stringskipper @ 03.11.2007. 19:06 ] @
Dobro... ali sam pitao za decompiler, ili eventualno, kako bih mogao plag-in da sklepam pa da mi to odradjuje? Ima dosta resenja za taj daljinac ali
ja sam hteo da osmislim svoj (u smislu drugacijeg hardvera).
Hvala za link...
Pozdrav!
[ yaelo @ 03.11.2007. 22:15 ] @
Winamp je verovatno pisan u C/C++ tako da nema decompiler-a. Decompiler možeš da nadješ za managed jezike koji se izvršavaju u virtual mashine.
[ glorius @ 03.11.2007. 22:33 ] @

Moguce je:

1. ubaciti, pomocu nekog od disassemblera ( kao sto je OllyDebug ) kod za obradu signala koji ti nekako prihvatas preko IC ( verujem preko PIC mikrokontrolera ili kako god ) , tj. prepraviti Winamp ( hmm... malo teza opcija )

2. Laksi nacin: Da Hook-ujes Winamp ( vidi malo o windows HOOKS na google ) i da posaljes poruku winampu kada se sa porta primi signal... ( Pomocu Spy++ mozes da proveris koja poruka se aktivira kada kliknes na Play, Stop... )

Nije lako ali je, kao sto vidis, moguce...

E sad, nemam pojma kako se podaci sa porta ispituju... To je verovatno serija bajtova sa interuptima i svacim gde ja bas nisam mnogo zalazio.
[ stringskipper @ 04.11.2007. 11:07 ] @
OK! Hvala puno.
[ X Files @ 04.11.2007. 11:12 ] @
Citat:

Winamp je verovatno pisan u C/C++

Trebalo bi da je Microsoft Visual C++ 7.0. Bilo koji disassembler može pomoći, pod uslovom da se zna šta da se gleda ;)