Citat:
jocaca: Malo tupavo .........Znaci sve pripremiti i odstampati na A4 listovima !
nije tupavo, već je vrlo interesantno pitanje. Nikada do sada nisam razmišljao tako nešto uraditi u Wordu. No mislim da nije nemoguće samo uz dosta truda i rada
Možeš probati par listova pa vidjeti ide li to.
Koliko sam te shvatio ta knjiga završena bi bila visine cca 105*75.
Kada bih to "morao" uraditi u Wordu ja bih pokušao slijedeće: No možda netko od znalaca da bolje i kvalitetnije rješenje. No čovjek se na greškama uči
Prvo bi trebao imati printer za dvostrani ispis. ( ako želiš da ti u knjizi bude tekst na obje stranice. )
Drugo, podesio bi jednake margine na listu u Wordu a potom list podijelio na četiri jednaka polje ( koristio bi tablicu, kojoj bi sakrio obrube )
Malo mi je teško objasniti ali mislim da ćeš me kužiti i vjerujem odustati od rada u Wordu na ovaj način
Te tablice bi se morale 100 % poklapati sa drugim listom na kojem bi se nalazile leđne stranice. ( recimo to ovako, prvi list u Wordu ti je LICE a drugi list u Wordu ti je NALIČJE )
Prve gornje dvije ćelije bile bi za jedan list knjige ( strogo razlikuj ovdje list i stranicu )
Druge donje dvije ćelije bile bi za drugi list knjige
i tako redom.
Važno je dobro isplanirati brojeve stranica da ti se poklapaju prilikom printanja a naravo i kada prerežeš list po pola ( tako da npr: na jednom odsječenom listu dobiješ stranice 28/2 i na leđnoj strani 3/27. Spremi si kopiju kada ovo napraviš

Kada si isplanirao stranice samo u ćelije kopiraš tekst koji ti treba za tu stranicu i prilagodiš ga .
dakle listovi bi trebali biti numerirani na slijedeći način: recimo da knjiga ima 30 stranica. Nulta stranica ti je naslov knjige , prva stranica ti je sadržaj itako redom.......
30/0
28/2
........
1/29
3/27
..........
26/4
5/25
..........
24/6
7/23
itd...........
Eto, ja sam to isprobao na ovih par listova i to funkcionira. BITNO je samo podesiti tablice na veličinu kako treba da se poklapaju na obostranom printanju.