[ zaraza @ 03.11.2007. 20:08 ] @
| Imam problem prilikom logovanja na Gnome. Tastatura jei spravna i radi u Win-u, ali cim se startuje X, ni makac (radi dok se dize sistem). Zanimljivo je to da na logon ekranu rade brojevi na numerickoj tastaturi (samo brojevi), i da sistem uredno prepoznaje pritisnut Caps Lock.
Ajd, pomagajte. |
[ fade @ 03.11.2007. 20:57 ] @
Pokusaj da ponovo podesis xorg.conf,verovatno si stavio pogresnu tastaturu,brojevi su isti kod svih jezika,kao i caps lock,jedino mi to pada na pamet.
[ zaraza @ 03.11.2007. 21:21 ] @
pogledacu, samo nisam ja nista stavio ili menjao...tacnije nisam radio nista neuobicajeno, osim sto sam resetovao kompjuter....
[ zaraza @ 04.11.2007. 12:44 ] @
nece da moze....sve sto sam uspeo da uradim editovanjem je da napravim naopaku sitaciju - login radi, ali ne radi desktop...sad kucam iz failsafe terminala, koji ocigledno radi...
[ zaraza @ 04.11.2007. 12:51 ] @
dodatno pitanje...gde mogu da nadjem default.xkm fajl? cini mi se da ga nema nigde....
[ zaraza @ 09.11.2007. 11:31 ] @
ja resio problem i zaboravio da napisem kkao...
e pa evo kako...
prvo sam uradio nesto sto mi uopste nije palo na pamet da uradim - ulogovao sam se kao drugi korisnik - i gle cuda, sve radi kako treba.
onda sam proverio xorg.conf, koji je bio ispravan, ali problem je bio u samoj konfiguraciji Gnoma, koji je uzimao konfiguraciju za tastaturu iz .gconf/desktop/gnome/accessibility/keyboard
menjanjem potrebnih parametra, sve je proradilo kako treba...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.