[ loko_X @ 04.11.2007. 10:31 ] @
Imam jedan problem kod last record-a .

Imam : Sifru kupca je vezana za sifru otpremnice, međutim kada na formi stisnem last record on mi stavi naprimjer otpremnicu napisanu
10.10 a ustavari zadnja otpremnica je kreirana sve dane do 3.11 .

Moje pitanje na koji naci ili koji kriteriji iskoristiti da mi daje po određenom kupcu največu otpremnicu, ili zadnju
prema šifri otpremnice za pojedinog kupca.
[ Getsbi @ 04.11.2007. 10:53 ] @
U prncipu se brojevi otpremnica numerišu u okviru godine od 1 do n. Ako baš hoćeš da ti ponudi najveći broj otpremnice u okviru šifre kupca na Last Record ili najveći broj otpremnice u okviru šifre kupca + 1 na New Record za izabranog kupca, valjalo bi napraviti upit po sifri kupca i u koloni za broj otpremnice u redu Total koristiti funkciju Max(). Ovo bi trebalo koristiti na osobinu Default Value polja u kojem se upisuje broj otpremnice na formi. E sad bez tvog okačenog primera je teže napisati upit, a da ga ti primeniš.
[ loko_X @ 04.11.2007. 11:35 ] @
Evo vam primjer, naravno ovdje mi uredno radi last record.

Pitanje : Na koji nacin postaviti kod u VBA-u da mi za kriteriji daje zdnji last record od otpremnice ?

Hvala !
[ Getsbi @ 04.11.2007. 13:21 ] @
Preradio sam malo primer da bi nazivi tabela i forme bili smisleniji. Kad uđeš u formu Otpremnica odabereš iz Combo Box-a Sifra_kupca i na Enter ulaziš u sledeće polje Sifra_otremnice. Tom prilikom ti se pokaže zadnji broj otpremnice tog kupca. Koristio sam query ZadnjiBrojOtpremnice da bih imao izvor podataka za funkciju DLookup na događaj On Enter polja Sifra_otpremnice.
[ loko_X @ 04.11.2007. 14:31 ] @
Hvala ti ! To je ono što mi je trebalo.