[ Stefan Markic @ 04.11.2007. 19:44 ] @
Na faksu sam pravio neke programcice u Visual Studio-u 6.0 pod XP-om SP2, i radi kad pokrenem exe fajl. Kod kuce ne mogu da pokrenem nijedan koji sam tamo radio, a isto imam XP SP2. Evo greske koja mi se pojavi kada pokusam da pokrenem program:

Problem resim tako sto ceo projekat kompajliram pod Visual Studiom 2005, koji imam kod kuce. Onda se exe fajl pokrene i sve radi ok.

Ispada kao da mi treba celo razvojno okruzenje da bih mogao da pokrenem najobicniji exe fajl?!!

Zna li neko sta se ovde dogadja? :/
[ X Files @ 04.11.2007. 19:51 ] @
Pa piše ti šta ti nedostaje. Nabavi taj DLL fajl. Moguće da će zatrebati još poneki, a to ćeš saznati kad nabaviš onaj prethodni, i ponovo pokreneš EXE. Ili, uzmi neki binarni editor i iznutra pogledaj koje sve DLL-ove zahteva tvoj program (samo izuzmi kernel32.dll i sl, odnosno one koji su sigurno u sistemu).
[ Stefan Markic @ 04.11.2007. 20:20 ] @
Citat:
X Files: Pa piše ti šta ti nedostaje. Nabavi taj DLL fajl. Moguće da će zatrebati još poneki, a to ćeš saznati kad nabaviš onaj prethodni, i ponovo pokreneš EXE. Ili, uzmi neki binarni editor i iznutra pogledaj koje sve DLL-ove zahteva tvoj program (samo izuzmi kernel32.dll i sl, odnosno one koji su sigurno u sistemu).

Citaj pazljivije. ;) Pazi,

Taj program (najobicniji exe fajl od njega) radi kad ga pokrenem na racunaru na kojem sam ga i napravio, a to je racunar na faksu sa XP-om SP2 i VS6. Taj program donesem kuci, na kojem je XP SP2 i VS2005, i izadje mi onaj error kad pokrenem exe fajl. Taj projekat sa faksa kompajliram kod kuce pod VS2005 i kad ga pokrenem, program onda radi.

Zasto na drugoj masini moram opet da kompajliram program, i to pod okruzenjem koje imam kod kuce? Inace, ovo ne vazi samo za taj jedan program, vec za svaki koji sam pravio pod VS6 na nekoj drugoj masini.
[ popusicko @ 04.11.2007. 20:35 ] @
Pa ubaci taj MFC42D.DLL u system32 i radiće ti.
Nema tu neke mudrosti.
Poz
[ Flash411 @ 04.11.2007. 20:49 ] @
najlakse rijesenje je da ubacis daj dll u system32 folder
tko zna zasto nece na oba racunala...
[ Stefan Markic @ 04.11.2007. 21:14 ] @
Citat:
popusicko: Pa ubaci taj MFC42D.DLL u system32 i radiće ti.

Citat:
Flash411: najlakse rijesenje je da ubacis daj dll u system32 folder
tko zna zasto nece na oba racunala...

Nije meni problem da ga ubacim u system32, vec zasto hoce da se pokrene kad ga rekompajliram sa VS2005, a bez njega nece? :)
[ Flash411 @ 04.11.2007. 21:51 ] @
da,zanimljiv problem...ali nemam blage zasto :)
[ icobh @ 04.11.2007. 21:58 ] @
Zato što mfc headeri u VS2005 se oslanjaju na verziju 7, a u VS6 na 4.
[ Stefan Markic @ 04.11.2007. 22:15 ] @
Citat:
icobh: Zato što mfc headeri u VS2005 se oslanjaju na verziju 7, a u VS6 na 4.

Bas me zanima dal' bi taj exe fajl, kreiran u VS6, hteo da se pokrene ako ne bih imao nikakav VS na mom kompu. :)

Recimo da opet ne bi :], zamisli to, uradim klijentu program, i onda mu kazem da mora da mu bude instaliran VS6 da bi mogao da ga pokrene. :-)
[ popusicko @ 04.11.2007. 22:46 ] @
Stavi sve dll-ove koje prijavljuje da mu fale u instalaciju.Pri instalaciji on ce lepo registrovati te dll-ove i miran si.Mora raditi na svakoj masini iz razloga sto je sve sto je potrebno za rad programa u samoj instalaciji.