[ sojic @ 04.11.2007. 23:54 ] @
Digao sam Centos 5.0 i ISP Config. Sve radi OK, ali.... kad kreiram .htaccess fajl dobijem 403 forbidden gresku. Dali neko ima pojma o cemu se radi ili treba da pisem detalje? |
[ sojic @ 04.11.2007. 23:54 ] @
[ misk0 @ 05.11.2007. 09:14 ] @
Ma moze i bez detalja, cek da pogledam u kuglu.... slabo se vidi....
[ sojic @ 05.11.2007. 13:34 ] @
Mislio samo da moze bez detalja, posto pretpostavaljam da je neki "opsti" problem koji se cesto javlja. Kako ti trebalo biti podesen server za da .htaccess radi (za svakog usera).
E sad.... kakvi detalji? Evo sta ima u .htaccessu Code: Options +FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index.php RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.php|\.html|\.feed|\.pdf|\.raw|/[^.]*)$ [NC] RewriteRule (.*) index.php RewriteCond %{QUERY_STRING} mosConfig_[a-zA-Z_]{1,21}(=|\%3D) [OR] RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*\(.*\) [OR] RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E) [NC,OR] RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR] RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L] Koje permitions treba da ima .htaccess? Mislim da treba da se podesi nesto u /etc/httpd/conf da druge juzere mogu da "koriste" custom .htaccess. [ sojic @ 08.11.2007. 01:33 ] @
Sredio sam problem.
Kao prvo, chmod-ovao sam .htaccess (apache nije imalo read permitions) a menjao sam nesto i u httpd.conf (bilo je AllowOverride NONE, stavio sam ALL). Ipak mogao sam dobiti objasnjenje bez detalja (ovo je genericki problem) [ misk0 @ 08.11.2007. 08:53 ] @
Pazi, ovo nije apache support forum gdje mozda uz placenu podrsku dobijas pitanja:
- je l' imate instaliran apache? - da li postoji config fajl - sta pishe u config fajlu.. Ljudi se trude da pomognu ko koliko moze i zna, ali ne ocekuj da ce tebe neko vuci za rukav i moliti da ti pomogne. AllowOverride nije 'nesto' vec je komanda ako pogledas u dokumentaciju koja govori koje direktive se smiju a koje ne 'prepisati' sa definicijama pronadjenim u .htaccess fajlu. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|