[ flyer @ 05.11.2007. 08:26 ] @
Pozdrav,

Trebalo je ovo da bude jednostavna procedura :). Ali, ne lezi vraze... Evo dakle sta je situacija:

1. Kablovski modem - od njega kabl do AP-a.
2. AP prikacen za jedan racunar sa dve mrezne kartice.

Imam dakle dva racunara. Jedan je desktop, drugi je laptop sa wireless karticom. Ja bi, znaci da imam internet wireless na laptopu, a ovaj desktop racunar da ima net preko mrezne kartice koja je zakacena na AP.

Ne ide :)

Ja ne bih naravno da napravim share-ovanu konekciju na jednom racunaru, pa onda da idem na AP. Ja bih (ako moze) da ovaj racunar sto je direktno prikacen na AP moze i da se ugasi, a ja da wireless imam net na laptopu.

Prvo sam skontao da nema WAN port i zbunio se :)

E sad, probao sam da namestim neki WISP mode, koji bi navodno to trebalo da uradi. Ne ide... S obzirom da moj provider filterise po MAC adresi, to je ok...zato sto ima kloniranje MAC-a na AP-u, znaci nije ni to problem.

Jel ima neko ovaj sistem da sljaka i kako ?

[ Predrag Supurovic @ 05.11.2007. 08:32 ] @
Treba ti neki ruter.
[ flyer @ 05.11.2007. 09:01 ] @
Pa to sam i hteo da vidim, jel mogu da zaobidjem ruter..jel moze ovaj AP da simulira nesto.
[ Predrag Supurovic @ 05.11.2007. 09:16 ] @
Uslovno receno - moze, posto taj uredjaj u sebi sadrzi Linux. Medjutim, petljati se sa tim je poprilicna gnjavaza, zahteva izuzetno znanje i verovatno je neophodno da se prilagodi sam firmver u sorsu. Velika je to gnjavaza i ne vredi truda.
[ dragon @ 06.11.2007. 13:29 ] @
Treba ti WL-5470AP

Pozdrav
[ flyer @ 07.11.2007. 17:00 ] @
Kao moze ovaj uredjaj to da uradi....

evo sta sam ja uradio...kao ovako bi trebalo, al meni josh uvek ne radi.

1. Ovis se zakaci direktno na mrezni iz modema u lan port 1

2. Stavio WISP + Universal rep...Podesio DHCP client i mac adresu u WAN settingsima i restartovao AP.

3. E sad, ono sto vidim u system statusu u tom momentu je da Getting IP from DHCP server...

jel to normalno, ili on ne moze da dobije ip adresu od servera ?