[ White Blueberry @ 05.11.2007. 09:43 ] @
Zdravo!

Imam (iznenadan) problem sa kablovskim internetom. Juce nisam mogla da se konektujem, pa sam zvala tehnicku podrsku. Oni su isproveravali sva ona podesavanja i kazu da je kod njih sve ok ali i da su kod mene podesavanja ispravna. I modem je ok, bar tako kazu.

Na kraju je taj decko rekao da ukucam u Start-Run sledecu komandu: ipconfig/all. I onda sam dobila povratnu poruku da Windows ne moze da pronadje ipconfig/all, na osnovu koje je on zakljucio da ne mogu da se konektujem jer kod mene postoji neki problem u Windowsu ili imam neki virus. Posto mi je redovno ukljucen i update-ovan Kasperski ne verujem da je u pitanju virus, posebno sto ne posecujem uopste "sumnjive" sajtove. Ipak sam posle skenirala komp i sve ispada cisto.

Takodje, juce je ona mala ikonica za Local area connection pokazivala da imam "poslate pakete" i taj broj je stalno rastao, dok je broj "primeljenih paketa" bio stalno 0.

Cudno mi je i sto je dial up normalno radio juce...

Da li neko ima ideju sta je uzrok ovog problema?

[ yolja624 @ 05.11.2007. 17:04 ] @
sintaksa nije "ipconfig/all" vec "ipconfig /all" da vidis sve NIC tj "ipconfig /release" da "pusti ip" i "ipconfig /renew" da zatrazi novu ip od dhcp-a

pozdrav
[ White Blueberry @ 06.11.2007. 08:54 ] @
Hvala!

Uopste nisam primetila da je " /" a ne samo / dok mi ti to nisi rekao, jer kada su mi iz tehnicke podrske mog provajdera diktirali ove sintakse nisu mi rekli da treba da stavim razmak! GRRRR! Kako su samo smesni i neodgovorni. Pa ja da znam kako te sintakse treba tacno da izgledaju, ne bi ih ni zvala.

[ yolja624 @ 06.11.2007. 17:12 ] @
tacno tako ;)

A reci mi jesi li sredila taj problem zbog kojeg si zvala tehnicku sluzbu?
[ White Blueberry @ 07.11.2007. 08:23 ] @
Pokusala sam da resim problem sa "ipconfig /release" pa onda " /renew" ali posle ove druge sam dobila povratnu poruku: "An error occured while renewing interface Local Area Connection, unable to contact your DHCP server. Request has timed out." Ovo sam onda pokusala jos dva puta ali dobijala sam istu poruku.

Ali, ipak sam uspela da resim problem tako sto sam posle iskljucivanja napajanja na modemu - zamenila mrezni kabal i prikljucila USB. Tako da sad radi!