[ Milutinj @ 05.11.2007. 21:38 ] @
Na serveru je upload_max_filesize 2mb, moze li se to promijeniti a da to nemora da radi provajder, mogu li ja to lokalno da promjenim za svoj hosting nalog? |
[ Milutinj @ 05.11.2007. 21:38 ] @
[ Aleksandar Ružičić @ 05.11.2007. 21:43 ] @
ako je u pitanju apache server mozes sa .htaccess da to promenis:
Code: php_flag upload_max_filesize 3145728 [ Pavleg @ 05.11.2007. 21:50 ] @
Probaj sa (na 16MB npr.):
Code: ini_set ( 'upload_max_filesize', '16' ); [ Zmaj @ 06.11.2007. 00:29 ] @
Pazi da se ne mnogo nervirao, moguce je da je provajder zabranio promenu ovog parametra na bilo koji nacin. Ja sam imao ovaj slucaj, u tom slucaju jedino ti ostaje da se obratis provajderu.
[ Milutinj @ 06.11.2007. 10:38 ] @
Provjercu veceras pa cu vam reci!
Samo pitanje jel i ovo u drugom postu ide u .htaccess: Citat: Code: ini_set ( 'upload_max_filesize', '16' ); [ Pavleg @ 06.11.2007. 16:31 ] @
>
Ne, to stavis u svoju skriptu koja ce da setije novi vrednost za upload_max_filesize. Naravno ako je setovanje omoguceno. Takodje imas ini_get('upload_max_filesize'), cime dobijas trenutnu vrednost. Setuj i proveri sa recimo: Code: ini_set ( 'upload_max_filesize', '16' ); echo ' maksimalno = ' . ini_get('upload_max_filesize') ; [ stsung @ 06.11.2007. 18:30 ] @
Pozd.
Mala napomena, za upload_max_filesize varijablu ini_set se mozhe koristiti samo u PHP verzijama 4.2.3 i nizhim. Ako imash vecu verziju, ovo nece raditi, vec varijablu morash setovati u ini fajlu, ili konfiguracionim/access fajlovima web servera. Isto tako, obratiti pazhnju na varijable koje imaju takodje veze sa ovom, poput post_max_size i memory_limit. Svako dobro. [ Milutinj @ 07.11.2007. 19:35 ] @
Ebga nije mi uspjelo ali sam podesio da upload ide preko ftp konekcije tako da sam preskocio limit, to ima i lose strane sada ne mogu korisnicima da postavim limit ali videcemo i to!
Hvala vam ljudi u svakom slucaju!!!! [ stsung @ 09.11.2007. 18:30 ] @
Pozd.
Kao shto sam napomenuo, ne mozhe da se koristi ini_set. Pride i taj ini_set nije dobro formulisan, jer mu se daje vrednost 16 (shto je 16 bajta) a treba 16M (shto je 16 megabajta). U .htaccess fajl treba da stavish sledece: php_flag upload_max_filesize 16M php_flag post_max_size 16M Svako dobro. [ dimke7even @ 10.11.2007. 11:08 ] @
sorry sto se vracam na temu, spomenuo si podesavanje da upload ide preko ftp konekcije, ako mozes u kratkim crtama kako to radis, da ne otvaram topic. hvala
[ emranonline @ 10.11.2007. 11:44 ] @
[ cacafaca @ 20.12.2007. 20:54 ] @
Moram da se nadovežem na ovu temu. Imam problem sa EuNet-om. Ranije im je bio upload_max_file size podešen na 8M, a sada su reinstalirali i vratili na 2M. Negde sam video ranije kod da uz pomoć JavaScript-a izdelim faljl i pošaljem ga na server gde ću sa php-om da ga obradim. Bio bih veoma zahvalan ako bi me neko uputio. Razbijam glavu već danima.
[ ColdKeyboard @ 22.12.2007. 00:40 ] @
Pa to je onda isto kao i da korisnik sam izdjeli taj fajl na vise dijelova.
Nisam koristio nikad JS za to, ali mislim da bi mogao da sa flash-om posaljes fajl na server pa onda uz pomoc php-a prebacis gdje ti treba sa move_uploaded_file. Takodje probaj http://www.php.net/manual/en/function.ini-set.php Ko zna mozda ti se posreci pa uspijes staviti max_upload_size na recimo 8mb ili koliko ti vec treba. [ cacafaca @ 22.12.2007. 01:46 ] @
Citat: Pa to je onda isto kao i da korisnik sam izdjeli taj fajl na vise dijelova. Citat: Nisam koristio nikad JS za to, ali mislim da bi mogao da sa flash-om posaljes fajl na server pa onda uz pomoc php-a prebacis gdje ti treba sa move_uploaded_file. Citat: Takodje probaj http://www.php.net/manual/en/function.ini-set.php Ko zna mozda ti se posreci pa uspijes staviti max_upload_size na recimo 8mb ili koliko ti vec treba. ini_set ne funkcionise. Isprobao sam. To je u novim verzijama php-a iskljuceno, kako sam ukapirao citajuci po forumima. Ono sto sam nasao je probna verzija jednog dodatka zvanog Thin Sliced Upload (http://upload.thinfile.com). Sve je uradjeno u javi i vrlo lepo izgleda. [ Nemanja Avramović @ 22.12.2007. 10:05 ] @
Što se tiče Flash uploada, pogledaj http://www.swfupload.org/
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|