[ CallMeSaMaster @ 06.11.2007. 09:30 ] @
Moze li mi neko objasniti kako mogu kopirati neki file u neki folder? Npr. file.ja.jpg u folder slike |
[ CallMeSaMaster @ 06.11.2007. 09:30 ] @
[ jablan @ 06.11.2007. 09:36 ] @
Nije ti palo na pamet da pogledaš help?
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/system.io.file.copy.aspx [ CallMeSaMaster @ 06.11.2007. 09:40 ] @
Hvala na uputi, ali ne trazim to sto si ti poslao. Zelim kopirati file koji izaberem sa lokacije xy u directory z.
Ne zelim da kopiram file recimo sa lokacije "C:\test.txt" na lokaciju "D:\test.txt", nego samo sa C:\test.txt u D:\. Problem je sto nikad ne znam sta cu izabrati i zato zelim da ime ostane isto. Mozda ja nesto nisam skuzio, zato i pitam za pomoc. U svakom slucasju hvala... [ jablan @ 06.11.2007. 09:45 ] @
Pa pobogu, nalepi ime izvornog fajla na odredišni folder i to koristi kao parametar za File.Copy().
[ CallMeSaMaster @ 06.11.2007. 09:51 ] @
Mozes li molim te to malo pojasniti? Evo ono kako pise u MSDN
If openFileDialog1.ShowDialog() = Windows.Forms.DialogResult.OK Then FileToCopy = openFileDialog1.FileName NewCopy = "C:\Documents and Settings\a\My Documents\Visual Studio Projects\1\1\1\1\1\Slike" If File.Exists(FileToCopy) = True Then File.Copy(FileToCopy, NewCopy) End If End If [ jablan @ 06.11.2007. 10:07 ] @
FileToCopy sadrži celu putanju do izvornog fajla. Iz te putanje izvuci samo ime fajla (koristi klasu Path). Dodaj to ime na kraj NewCopy promenljive. Pozovi File.Copy().
Šta ti tačno nije jasno kod ovog iznad? [ CallMeSaMaster @ 06.11.2007. 10:50 ] @
Sada mi je jasno :-). Hvala. Path je bitan:-)
[ android~paranoid @ 07.11.2007. 08:28 ] @
Recimo da ovako nešto uradim:
Code: OpenFileDialog dlgOpen = new OpenFileDialog(); if (dlgOpen.ShowDialog() == DialogResult.OK) { file = dlgOpen.FileName; file = Path.GetFileName(file); dirAplikacije = Application.StartupPath + "\\"; dirAplikacije += file; if (dlgOpen.CheckFileExists == true) { File.Copy(file, dirAplikacije); } } Odradi ovo, međutim kad zatvorim ovu formu i ponovo pokušam da je otvorim ja se ponovo konektujem na bazu a on je sad traži na diru gde sam odabrao ovaj fajl. Putanja mi je relativna. Kako da napravim da mi se samo jednom kači na bazu , jer to radi i u glavnoj formi (odakle se poziva ova)? Ili ovako da rešim problem ili da mi neko kaže kako da ne menja dir. gde traži bazu (mada ne shvatam što to uopšte radi zbog ovog koda). [ jablan @ 07.11.2007. 09:27 ] @
Ništa te ne razumem, ali pogledaj atribute InitialDirectory i RestoreDirectory klase OpenFileDialog.
[ android~paranoid @ 07.11.2007. 10:08 ] @
Mislim da je RestoreDirectory ono što mi treba, međutim...
Code: OpenFileDialog dlgOpen = new OpenFileDialog(); dlgOpen.RestoreDirectory = true; if (dlgOpen.ShowDialog() == DialogResult.OK) { file = dlgOpen.FileName; file = Path.GetFileName(file); dirAplikacije = Application.StartupPath + "\\"; dirAplikacije += file; if (dlgOpen.CheckFileExists == true) { File.Copy(file, dirAplikacije); } } Sad kod ne radi, sa exception FileNotFound. Znači treba mi da se kopira bez promene trenutnog direktorijuma. [ jablan @ 07.11.2007. 10:58 ] @
Da, zato što File.Copy očekuje punu putanju do izvorišnog fajla, a ti mu uvaljuješ samo njegovo ime.
BTW, čuo si nekad za dibagiranje? [ android~paranoid @ 07.11.2007. 13:10 ] @
Jasno mi je sad, u slučaju da je RestoreDirectory = true moram mu dati path, inače ne moram.
Zbunilo me to što radi i bez patha, pa sam mislio da i ovo treba da radi samo što na kraju vrati dir. [ 01011011 @ 07.11.2007. 16:08 ] @
Dobro ti je covjek rekao, stavi breakpoint i onda pregledaj sve te vrednosti promenjivih i vidjeces sta se dogadja...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|