[ SuDar407 @ 06.11.2007. 17:08 ] @
Naime totalni sam pocetnik... Radim stranicu u Adobe Dreamweaver CS3...

Problem se od skora javio pri radu sa frame-ovima. Jednostavno nece u IE6 (na forumu sa procitao da je za ff2 normalno) da kada kliknem u levom frejmu na dugmetu koje sam preuzeo iz DW-a i oznacio kao target mainFrame (desni frejm), da otvori sadrzaj u tom, dakle desnom frejmu,... vec u novom. Recimo hoce da otvara u levom frejmu a da se desni ne promeni ili da otvara preko cele strane (ne otvarajuci novi prozor)... ali ono sto meni treba nece... Da, taj desni frejm nosi ime mainFrame i vidi ga u opciji target!

Drugi problem se tice IE. Kada ocitam stranicu on blokira stranicu i ne prikazuje dugmad sa levog frejma (preuzetih iz DW-a), sve dok ne odem na opciju koju mi nudi IE a to je Allow Blocked Content!!!! Kako ovo da iskljucim i oni koji bi posecivali moju stranicu!!

P.S.
Vec danima citam slicne probleme po forumu ali nisam nasao odgovor. Probao sam obican tekst da koristim kao link u levom frejmu i gle cuda radi, otvara stranicu u desnom frejmu i IE se ne buni!!! Ali, meni trebaju radi izgleda ovi flash dugmici a tu nastaje problem!

Pozdrav svima!!!!
Inace, HITNO JE!!!!!!!
[ toplim @ 06.11.2007. 17:30 ] @
Ako koristis frejmove pazi trebalo bi da znas da svaki frejm moras snimiti posebno Frame Save as.

Moj ti je savet posto si vec pocetnik da se vratis na dreamweaver mx. Ja sam probao sve verzije ali 99% stvari zavrsava i mx osim sto cs3 izgleda lepse :) i kaci se na net cim mu se ukaze prilika.
[ SuDar407 @ 06.11.2007. 18:02 ] @
Probao sam i svaki frejm snimio posebno ali ne vredi! I dalje otvara u novom prozoru! Zanimljivo je sto mi je u pocetku radilo normalno, otvarao tamo gde sam mu zadao u target-u!!! Uradio sam ponovo sajt od nule i od tada se javlja taj problem! A IE me izludjuje, moze li se nekako podesiti da ne blokira?
U svakom slucaju hvala toplim!!!
[ toplim @ 06.11.2007. 18:12 ] @
Moras dati malo vise informacija :) Hoce da zeza ako su snimio apsolutne putanje a ne relativne. Prilikom snimanja proveri u Save As prozoru koja putanja ti je zadata da li apsolutna ili relativna izaberi relativnu. I osim tastera f12 probaj da sve snimis pa pogledas izvan dreamweavera. Verovatno je zbog lose konfigurisanosti drim-a .
[ SuDar407 @ 06.11.2007. 19:24 ] @
Sta su apsolutne a sta relativne putanje? :-( Probao sam i na drugom racunaru - isti problem. Ponavljam, ovaj problem imam kad koristim flash dugmice. Ako uzmem obican tekst kao link ka stranama, tad sve radi ok. Sta bih to trebao da podesim? Negde gresim, ali mi nije jasno gde? Sve je automatizovano, klikni ovde, oznaci ovo... a ipak negde gresim.

Ima li veze da li je html ili xhtml? Nesto mi pade na pamet... Meni je xhtml 1.0 transitional.
[ SuDar407 @ 06.11.2007. 20:03 ] @
Evo koju gresku mi izbacuje kada u levi frejm ubacim flash button iz njegove (DW) kolekcije... Napravio sam html stranicu, podelio je na dva frejma u levi ubacio dugme i kada sam zeleo da snimim - greska!? Gde ja tu gresim?